Άγριο το παιχνίδι της πρώτης θέσης στην TV

Η δυνατότητα που έχει ο Alpha να παράγει φθηνό πρόγραμμα, που με τη συνδρομή του Λ. Λαζόπουλου βρίσκεται στην τρίτη θέση της θεαματικότητας, πιέζει το δίπολο Mega – ANT1.

Ο Alpha «παίζει μπάλα» με την εγγύηση του RTL, το ερώτημα όμως είναι για πόσα χρόνια θα μπορεί να στηρίζει τη δραστηριότητα του καναλιού χωρίς να έχει κέρδη.

Το Mega, έχοντας την πλήρη κυριαρχία σε έσοδα και θεαματικότητα τα προηγούμενα χρόνια, καλείται την επόμενη σεζόν να παλέψει για να παραμείνει στην πρώτη θέση.

Δύναμη πυρός παραμένει η ελληνική παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, στο μοντέλο που δημιούργησε ο Πέτρος Μπούτος, η οποία όμως εξελίσσεται, δυστυχώς, σε ιδιαίτερα δαπανηρή υπόθεση τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξήγησε στη Γενική Συνέλευση του καναλιού στις αρχές Ιουνίου ο Ηλίας Τσίγκας, οι αποσβέσεις του ελληνικού προγράμματος επιβαρύνουν τις οικονομικές χρήσεις για μία πενταετία, με αποτέλεσμα, εξαιτίας και της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης, οι ζημίες να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της εταιρείας, χωρίς να υπάρχουν πλέον τα έσοδα από την πώληση της Nova για να καλύψουν τις ζημίες.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό λίαν συντόμως, αν ο ΑΝΤ1 και ο Alpha ανεβάσουν τον πήχυ του ανταγωνισμού, το Mega να αναγκαστεί να επενδύσει περισσότερα χρήματα για ελληνικό πρόγραμμα, με πιθανό ενδεχόμενο τη δημιουργία ζημιών τα επόμενα χρόνια, αν δεν αλλάξει το τοπίο.

Και οι σειρές για το Mega δεν αποτελούν απλώς ένα εγγυημένο πρόγραμμα, αλλά επί της ουσίας είναι εκείνες που επιτρέπουν στο Mega να βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις ειδήσεις. Χωρίς αυτές, όπως φάνηκε τον Ιούνιο, το δελτίο του Alter, με κριτική διάθεση στο Μνημόνιο, γίνεται o βασικός φορέας ενημέρωσης του δείγματος.

Ο ΑΝΤ1 χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα από την πώληση του καναλιού στη Βουλγαρία, ενισχύοντας τις εταιρείες του ομίλου αλλά και την παραγωγή του προγράμματος.

Επιμένει στα σόου, που φέρνουν νεανικό κοινό, αλλά και σε εκπομπές τύπου «Ράδιο Αρβύλα». Θα φανεί αν την επόμενη χρονιά θα αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του Mega.


Σχολιάστε εδώ