το Ζιζάνιο

===Ύμνους είχε για τον Παπανδρέου ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Είναι ένας καλός σοσιαλιστής και τον συγχάρηκα για τον δυναμισμό του» είπε. Έχει τον λόγο του ο γείτονας… Αυτό έλειπε, να μην τον συγχαίρει… Όποτε τον χρειάστηκαν είναι δίπλα τους… Τι ανάγκη έχει τα συγχαρητήρια των Ελλήνων… ===Είδες, Αποστόλη, δύναμη που έχει ο… φίλος σου ο… ακαταλόγιστος Τσίπρας; Επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τη δράση του και στην Ιταλία και 70.000… τραμπούκοι με πέτρες και φωτιές δεν κυνηγούσαν ιταλούς πολιτικούς αλλά προσπαθούσαν να ματαιώσουν τα σχέδια για την κατασκευή υπερταχείας που θα συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία. Πάρε τον λόγο, (πρώην) Πρόεδρε, και ζήτησε από τους Ιταλούς να βγουν να καταγγείλουν τον Τσίπρα, πριν τους κάνει εκεί μπάχαλο… ===Έσπευσε η Άννα Διαμαντοπούλου να συγχαρεί την… ομοϊδεάτισσά της πλέον Έλσα Παπαδημητρίου για τη γενναία της απόφαση να πει «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο, έγραφε το «Βήμα». Άραγε θα έσπευδε να συγχαρεί και έναν βουλευτή του κόμματός της που θα ψήφιζε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, εναντίον του οποίου ήταν ο αρχηγός του κ. Παπανδρέου, ή ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης Καραμανλή, που το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει την καταψήφισή του; ===Γιατί αλλάξατε γνώμη, κύριε Ρομπόπουλε, τον ρώτησε ο Μανώλης Αναγνωστάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega. Γιατί τον ακούμπησαν ο Γιώργος και ο Βενιζέλος, Μανώλη μου, δεν το ήξερες; Ο άνθρωπος το δήλωσε μόλις έκανε τη στροφή των 180 μοιρών. ===Μέχρι το Πόρτο Χέλι πετάχτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ντ. Μπακογιάννη, για να παραβρεθεί στον γάμο του –τρίτου– γιου του προέδρου της Ακαδημίας κ. Γεωργιάδη, με την κόρη του καθηγητή και γνωστού γιατρού κ. Στριγγάρη. ===Αναστολή εκτέλεσης ως τον Σεπτέμβριο θεωρούν υπουργοί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου… Είναι αυτό που σημειώναμε στο προηγούμενο φύλλο μας, ότι μέλη της κυβέρνησης ξεκάθαρα λένε ότι δεν βγαίνει η ιστορία… ===Δεν χώρισε μόνο από κλίνης το ζεύγος Βουλγαράκη. Χώρισε και στις προτιμήσεις. Η σύζυγος, η Κατερίνα, βγήκε κατά του Καραμανλή και ο σύζυγος, ο Γιώργος, υπέρ, καλώντας τον μάλιστα να επανέλθει στην ενέργεια και να επανενώσει την Κεντροδεξιά! Σίδερα μάσαγε ο Κώστας…

***

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ των αρμόδιων οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κατηγορουμένων για το μεγάλο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, έχει ζητηθεί η συνδρομή της ελβετικής δικαιοσύνης για άνοιγμα των λογαριασμών 4-5 προσώπων σε τράπεζες της Ελβετίας. Οι έλληνες δικαστές εκτιμούν ότι από το άνοιγμα των λογαριασμών θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση και ίσως αποκαλυφθεί εμπλοκή και άλλων προσώπων.

***

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ του Μιχ. Χριστοφοράκου με τη γερμανική δικαιοσύνη δεν τελείωσαν με το «κλείσιμο» του σκανδάλου με τις μίζες της Ζήμενς στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαιοσύνη της χώρας ελέγχει αυτήν την εποχή την εμπλοκή του και σε άλλου είδους δουλειές, όπως η συμμετοχή σε ιδρύματα και εταιρείες, που δεν έχει δηλώσει τις… δραστηριότητές τους ως ώφειλε να κάνει κατά τον νόμο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Χριστοφοράκος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δίωξη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» αλλά, άγνωστο για ποιον λόγο και με ποια κριτήρια, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.


Σχολιάστε εδώ