Στο κενό η προσπάθεια απαξίωσης του παζαριού!

Εκείνοι που πουλούσαν τις άδειες κάθε Κυριακή (!) και διέθεταν εμπορεύματα από εκείνα που είχαν κατασχέσει οι υπηρεσίες του δήμου από τους παράνομους μικροπωλητές, σήκωσαν «επανάσταση» και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι οι «νονοί» του παζαριού κατάφεραν να παγιδεύσουν και να πάρουν με το μέρος τους και έντιμους επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν εδώ και χρόνια στο παζάρι και θέλουν να συνεχίσουν. Έτσι την περασμένη Τρίτη κάποιοι «θερμόαιμοι» και από τις δύο πλευρές, έκαναν κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου και στην οικονομική υπηρεσία, στον 2ο όροφο. Ο Β. Μιχαλολιάκος βγήκε μόνος από το γραφείο του και είπε στους καταληψίες σε έντονο ύφος πως ο δήμαρχος Πειραιά δεν εκφοβίζεται, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Και κυρίως δεν υποχωρεί σε πιέσεις ατόμων που έχουν μάθει να δρουν στην παρανομία. «Το πάρτι τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά. «Αν θέλετε να δουλέψετε έντιμα και νόμιμα, ελάτε. Αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε τα δικά σας, αυτά που κάνατε στο παρελθόν, ξεχάστε το το παζάρι. Θα κλείσει για έναν χρόνο και θα ξαναρχίσει από την αρχή, με βάση τους κανόνες που θέσπισε το δημοτικό συμβούλιο» κατέληξε.

Οι καταληψίες φώναξαν διάφορα συνθήματα, κάποιοι έβρισαν τον δήμαρχο και αφού κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, ούτε καν υποσχέσεις, αποχώρησαν.

Αναβλήθηκε η κλήρωση

Την Πέμπτη το πρωί, που επρόκειτο να γίνει η κλήρωση για τις θέσεις του παζαριού, δεν… άνοιξε μύτη! Κάποιοι μάλιστα χειροκρότησαν τον δήμαρχο, όταν είπε ότι για να χωρέσουν οι 17 άδειες που περίσσευαν, γιατί δόθηκαν σε μαγαζιά της οδού Αλιπέδου πάγκοι που δεν είχαν προγραμματιστεί αρχικά, θα ήταν διατεθειμένος να επεκτείνει τον χώρο όπου θα δραστηριοποιείται το παζάρι. Η κλήρωση για τις θέσεις αυτές αναβλήθηκε γι’ αυτήν την εβδομάδα.


Σχολιάστε εδώ