Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Νέος πρόεδρος στην «Τεχνόπολις ΑΕ» ορίστηκε ο Νίκος Παπανδρέου -μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΟΝΑ (όπως το είχαμε προαναγγείλει). Το θέμα, όπως πολύ σωστά το έθεσε ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» στο ΔΣ της «Τεχνόπολις» Παναγιώτης Σκούτας είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει δικαίωμα υπογραφής, αφού ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Γι’ αυτό και έπρεπε να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος από την αντιπολίτευση, όπως ζητούσε ο κ. Σκούτας.

QQQ Αναβάλλονται τα σχέδια Καμίνη για μετατροπή των δημοτικών κοινοτήτων σε εφτά μικρά δημαρχεία. Όπως είπε σε πρόσφατη σύσκεψή του με διαμερισματικούς συμβούλους της παράταξής του, «δεν μπορώ να σας εκχωρήσω τέτοιες αρμοδιότητες, δεν είστε έτοιμοι». Πάντως, υπάρχει η σκέψη να το κάνει δοκιμαστικά!

QQQ Είπαν στους εργαζόμενους καθηγητές Μουσικής και Οργάνων στο «Πνευματικό Εργαστήρι» του Δήμου Βύρωνα να κόψουν τις αποδείξεις από τα μπλοκάκια τους για να πληρωθούν, αλλά ενώ τους πήραν τις αποδείξεις, λεφτά ακόμα δεν τους έδωσαν! Έτσι οι άτυχοι καθηγητές, στους οποίους οφείλονται από 3 έως 9 μηνιάτικα, αναγκάζονται να ψάχνουν χρήματα για να πληρώσουν τον ΦΠΑ για να μην έχουν και ποινικές συνέπειες από την εφορία! Την καταγγελία αυτή κάνει η «Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα» η οποία επισημαίνει πως η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, στο οποίο ανήκει το «Πνευματικό Εργαστήρι», δηλώνει πως οι καθηγητές δεν πληρώνονται είτε επειδή δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο προϋπολογισμός, είτε επειδή δεν έχει διοριστεί ακόμα διοικητικό συμβούλιο! Το ερώτημα όμως είναι: Αφού δεν υπάρχει ΔΣ, ποιος έδωσε την εντολή να κόψουν τις αποδείξεις οι εργαζόμενοι για να πληρωθούν;

QQQ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ για τα υπηρεσιακά στελέχη των δήμων της Αττικής που ασχολούνται με την προώθηση στους δήμους τους των στόχων του Συμφώνου των Δημάρχων για βιώσιμες τοπικές ενεργειακές πολιτικές. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Energy for Mayors και της συνεργασίας ΤΕΔΚΝΑ – ΚΑΠΕ για την προώθηση του Συμφώνου. Μιλώντας κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Σύμφωνο Δημάρχων, ουσιαστικά είναι ένα δίκτυο πόλεων, στο οποίο όμως οι πόλεις που συμμετέχουν δεν αρκούνται μόνο σε ευχολόγια για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά δεσμεύονται και στο να παρουσιάσουν κάποια αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα. Γι’ αυτό και πρέπει να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης, που θα προτείνει την υλοποίηση κάποιων στόχων στον τομέα της εξοικονόμησης».

QQQ Ο προϋπολογισμός, οι μεταφορές, το περιβάλλον αλλά και η διεύρυνση και η εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ. Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, παρενέβη με μια νέα σειρά τροπολογιών στη γνωμοδότηση με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ και τις κυριότερες προκλήσεις για την περίοδο 2010-2011. Για το 2009-2010 με το ίδιο περιεχόμενο είχαν γίνει γνωμοδοτήσεις από ελληνικής πλευράς, που είχε θέσει το θέμα της αναγνώρισης της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη, καθώς και του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Οι τροπολογίες έγιναν δεκτές από τον εισηγητή της γνωμοδότησης κ. Schausberger, εκπρόσωπο της Περιφέρειας του Στρασβούρου και υπερψηφίστηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειών. Για την ΠΓΔΜ επαναλαμβάνεται η πάγια διατύπωση των ευρωπαϊκών οργάνων ότι βασικό στοιχείο για την προσέγγιση της ΠΓΔΜ με την ΕΕ αποτελεί και η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας, περιλαμβανομένης και της αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα του ονόματος, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.


Σχολιάστε εδώ