Υποβάθμιση των περιοχών τους φοβούνται οι κάτοικοι σε Γκύζη και Νέο Κόσμο

Δηλαδή οι κάτοικοι των περιοχών αυτών όχι μόνο «καταδικάζονται» να ζουν μαζί με τους τοξικομανείς και τους λαθρομετανάστες ή τους διάφορους άλλους περιθωριακούς (άστεγους κ.λπ.), αλλά παθαίνουν και οικονομική πανωλεθρία, αφού η αξία των περιουσιών τους εξανεμίζεται!
Τα ακίνητα των οποίων οι τιμές έχουν πάρει τον… κατήφορο βρίσκονται στην περιοχή που οριοθετείται από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας (από το ύψος της «Σόνιας») μέχρι τον κόμβο Κηφισίας και Φειδιππίδου. Το ίδιο έχει συμβεί και με τον χώρο πέριξ των εργατικών πολυκατοικιών του Νέου Κόσμου, όπου ο δήμος θέλει (ασχέτως αν έχουν αναβληθεί τα σχέδιά του μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων) να μεταφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), όπου γίνεται η σίτιση των χιλιάδων απόρων της πόλης (εξαρτημένων, μεταναστών, αστέγων κ.λπ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από τη Γ΄ Σεπτεμβρίου (γιατί αυτό θα γίνει στην πραγματικότητα) θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία χιλιάδων μαθητών, αφού το «Ελπίς» γειτνιάζει με πέντε σχολεία, ενώ είναι πολύ κοντά σε άλλα νοσοκομεία.
Στη σχετική συζήτηση που έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κλήθηκε να εκφράσει τις απόψεις της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μελπομένη Μαλλιώρη, η οποία υποστήριξε, όπως εξάλλου αναμενόταν, το αίτημα μεταφοράς του Οργανισμού στου Γκύζη. Εντύπωση όμως προκάλεσε η παραδοχή της ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν το συζήτησε με την εκλεγμένη δημοτική αρχή, αλλά με τον διορισμένο από το υπουργείο Υγείας πρόεδρο του «Ελπίς», κάτι που προκαλεί πολλές απορίες, με δεδομένο ότι η κ. Μαλλιώρη ασχολείται με θέματα υγείας και ειδικά με τα ναρκωτικά πάνω από μία εικοσαετία. Επομένως, όπως έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, αποκλείεται να μη γνώριζε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.
Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου στα καυτά θέματα της πόλης και φοβούμενος τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος, δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε, θα περιμένει από τον ΟΚΑΝΑ να καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Σε περίπτωση πάντως που περάσουν οι θέσεις της κ. Μαλλιώρη, και κατ’ επέκτασιν της κυβέρνησης για το θέμα της μεταφοράς του Οργανισμού, η αξία των ακινήτων της περιοχής θα πιάσει πάτο, αφού από τώρα, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το «έργο», μειώνεται επικίνδυνα. Θεωρείται βέβαιο ότι με την προωθούμενη εσκεμμένη υποβάθμιση των περιοχών αυτών (θα προηγηθεί η Κυψέλη) νεότευκτο διαμέρισμα θα μεταβιβάζεται σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ το τετραγωνικό. Όπως επεσήμαινε στις «Δημοτικές Παρωδίες» εξέχων δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, υπάρχει –σε συνεννόηση με τον κ. Καμίνη– κυβερνητικό σχέδιο για την απελευθέρωση του κέντρου από «οχλούσες δραστηριότητες» και για τη μεταφορά τους στα διαμερίσματα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα σημάνει την περαιτέρω απαξίωση των συνοικιών και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων!


Σχολιάστε εδώ