Το Μεσοπρόθεσμο θα βάλει λουκέτο στον Τύπο!

Με βάση το Μεσοπρόθεσμο η κρατική επιχορήγηση για τη διανομή του Τύπου θα μειωθεί κατά 20 εκατ. ευρώ το 2011 και το 2012 θα μηδενιστεί! Αυτό θα σημάνει ότι εφημερίδες και περιοδικά που διακινούνται κυρίως μέσω ΕΛΤΑ, στους συνδρομητές τους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν απαγορευτικό, για τα οικονομικά τους, κόστος ταχυδρόμησης! Άρα θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, σε καθεστώς, υποτίθεται, δημοκρατίας, κάτι που δεν έγινε σε καθεστώς ωμής δικτατορίας.
Για να γίνουν αντιληπτά τα παραπάνω:
Η δεκαπενθήμερη εφημερίδα μας «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» που από τον Μάη του 1953, που την ίδρυσε ο αείμνηστος Νικ. Ψαρουδάκης, αγωνίζεται σταθερά και ασυμβίβαστα για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη έχει σταματήσει την έκδοσή της δύο φορές.
Από τον Απρίλη του 1967 μέχρι τον Δεκέμβρη του 1970 γιατί δεν δέχθηκε να κυκλοφορεί με καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας και από τον Γενάρη του 1974 μέχρι τον Ιούλιο του 1974 γιατί την έκλεισε η ΕΣΑ.Με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα αντιμετωπίσει άμεσο κίνδυνο να διακόψει την έκδοσή της ύστερα από 58 χρόνια αγώνων. Γιατί, με τον μηδενισμό της κρατικής επιχορήγησης το κόστος της ταχυδρόμησής της στους συνδρομητές της θα αυξηθεί από 524% μέχρι και 733%. Αν δε με την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ αυξηθούν, πράγμα πολύ πιθανό, τα ταχυδρομικά τέλη γενικώς, τότε τα παραπάνω ποσοστά θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.
Φυσικά τον ίδιο θανάσιμο κίνδυνο θα αντιμετωπίσουν και δεκάδες άλλες περιοδικές εκδόσεις όλης της χώρας.
Οι συνέπειες προφανείς. Οικονομική κατάρρευση μικρών εκδοτικών μονάδων, αύξηση ανεργίας και το ακόμη πιο σημαντικό χτύπημα της ουσίας της Δημοκρατίας, που είναι η ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ιδεών.
Αν δεν υπάρξει άμεση και δυναμική αντίδραση των φορέων του Τύπου, των συνδικάτων, της αντιπολίτευσης, των βουλευτών γενικά και φυσικά του ίδιου του λαού, τότε το κατοχικό καθεστώς του Μνημονίου θα αποδειχθεί πιο επικίνδυνο και επαχθέστερο από εκείνο της χούντας.


Σχολιάστε εδώ