ΣΥΝ: Η νέα «Μνημονιακή Δημοκρατία» της βίας και του αυταρχισμού δεν θα περάσει!

Μάλιστα ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το όργιο καταστολής και τη συνεργασία αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στην κριτική του προς την κυβέρνηση, λέγοντας στη Βουλή ότι με δική της απόφαση «γύρισε το ρολόι της ιστορίας» αρκετά χρόνια πίσω, ενώ στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι η παρέμβαση του Α. Κακλαμάνη, ο οποίος «έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ» ως τον χώρο που γεννά τα επεισόδια, εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης να στοχοποιήσει τον χώρο τους.

Η κυβερνητική επιλογή, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, να χτυπηθούν άγρια οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα είναι ένα άθλιο σχέδιο διάλυσης των ειρηνικών διαδηλωτών, που περιελάμβανε την ωμή βία και την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους, δημιουργώντας εικόνες «ντροπής και τρόμου που είχαμε να ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια».

Κυβέρνηση μειοψηφίας

Η κυβέρνηση, τονίζουν, εγκαθίδρυσε με την ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο αλλά και με τα ΜΑΤ και το όργιο βίας «τη νέα μνημονιακή δημοκρατία, του αυταρχισμού, της βίας και της τρομοκρατίας».

Υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει σε τέτοιες αποφάσεις, αφού εκλέχθηκε πριν από δύο χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας και όσο κι αν απειλεί ακόμα και με τανκς, με νεκρούς και με αίμα, δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τον λαό, που επιμένει να διαδηλώνει στους δρόμους και τις πλατείες.

Εκτιμούν δε ότι, παρά το όργιο καταστολής την περασμένη εβδομάδα, μετά τα γεγονότα αστυνομικής βίας που βίωσαν χιλιάδες διαδηλωτές το κίνημα αντίστασης στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό και στο τέλος θα δικαιωθεί.

Η κυβέρνηση, λένε, παρά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, έχει πολύ λίγο χρόνο ζωής και θα κληθεί πολύ γρήγορα να λογοδοτήσει ενώπιον του ελληνικού λαού. Βλέπουν δε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, αφού το

ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντέξει μόνο του το βάρος των μέτρων που προωθεί.

Επίσης κάνουν λόγο για απόσταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την πραγματικότητα, όπως έδειξε η εικόνα από τη Βουλή, όπου οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος χειροκροτούσαν με την ανακοίνωση της έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου, την ίδια στιγμή που χιλιάδες λαού βομβαρδίζονταν με δακρυγόνα έξω ακριβώς από το κτίριο του Κοινοβουλίου.


Σχολιάστε εδώ