Στο χείλος του γκρεμού είναι το ελληνικό μπάσκετ

Η ανακοίνωση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου για αποχώρηση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός έπεσε σαν κεραυνός στον χώρο του αθλήματος. Μερικές μέρες νωρίτερα, στον γάμο του Βασίλη Σπανούλη, οι νεαροί παράγοντες ανέλυαν ακόμα και τα μεταγραφικά πλάνα τους με επίκεντρο τις εξελίξεις στο NBA και το επικείμενο λοκ άουτ. Τι μεσολάβησε δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα.
Η ουσία είναι ότι αν οριστικοποιηθεί η αποχώρηση, το ελληνικό μπάσκετ θα πέσει στον γκρεμό, καθώς ήδη βρίσκεται στο χείλος του έπειτα από την απόφαση του Παύλου Γιαννακόπουλου να πουλήσει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ξαφνικά, δηλαδή, το μπάσκετ κινδυνεύει να χάσει τον μεγαλύτερο παράγοντα όχι μόνο του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά και συνολικά του ελληνικού αθλητισμού, ενώ παράλληλα αποχωρούν και εκείνοι που ανέβασαν το επίπεδο του ανταγωνισμού. Οι επιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Η ΤΣΣΚΑ έκανε κίνηση για να πάρει τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο ατζέντης του Σπανούλη προανήγγειλε την αποχώρηση του διεθνή γκαρντ, ενώ στον Παναθηναϊκό το πρέσινγκ ξένων ομάδων σε Περπέρογλου, Νίκολας και Φώτση όχι μόνο δεν εξασθενεί, αλλά αυξάνεται καθημερινά με την προσθήκη νέων μνηστήρων. Η προοπτική των δύο αποχωρήσεων θορύβησε και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.
Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ προσπάθησε, μάλιστα, να διερευνήσει τις προθέσεις των Αγγελόπουλων και επιχείρησε να τους μεταπείσει. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού με συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


Σχολιάστε εδώ