Ο Νταλάρας και ο… Αττίλας

Πολλά χρόνια από τις… εθνικοαμυντικές συναυλίες του στη Λευκωσία και αλλαχού, ο Νταλάρας ξαναθυμήθηκε την Κύπρο! Την Τετάρτη το βράδυ συμμετείχε σε συναυλία που έγινε μέσα στο Μέγαρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, οργανωμένη από την κύπρια ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου της Ευρωσοσιαλιστικής Ομάδας (Δημοκρατικό Κόμμα Κύπρου), με σκοπό να προβληθεί το αίτημα για επανένωση της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Παράθυρο στην Ευρωπαϊκή Κύπρο».

Ο σύζυγος της πρώην υφυπουργού Άννας Ραγκούση-Νταλάρα δεν καταδέχτηκε να εμφανιστεί από την αρχή της συναυλίας, αλλά ζήτησε να προηγηθούν, με αρκετά τραγούδια, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο κύπριος Κώστας Χατζηχριστοδούλου, μαζί και η Κυπριακή Χορωδία.

Και μόνο στο τέλος τραγούδησε ένα εικοσάλεπτο, ερμηνεύοντας τραγούδια σχετικά με το νησί.

Ενδιαμέσως, εξεφώνησε ένα σύντομο λογύδριο τονίζοντας ότι συμμετέχει στη συναυλία γιατί με αυτόν τον τρόπο θέλει να εκφράσει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό:

«Βρισκόμαστε -είπε- σε έναν χώρο δημοκρατίας και συγκατάβασης και θα ήθελα να παρακαλέσω τους ευγενείς συμπαραστάτες μας να κάνουν πράξη το αυτονόητο, βοηθώντας μικρές κοινότητες να συνενωθούν, βάσει των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Και συνέχισε σε ρητορικό τόνο:

«Όταν αυτό συμβαίνει δυσκολεύουμε την κατάσταση. Κι όταν λέμε ότι ισχύει το δίκιο του δυνατού, αυτό είναι απλώς βαρβαρότητα!».

Το κοινό, που αποτελείτο από έλληνες και κύπριους προσκαλεσμένους, με πρώτον τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, χειροκρότησε. Όμως, πολλοί διερωτήθηκαν γιατί ο Γιώργος Νταλάρας απέφυγε να μιλήσει για «εισβολή και κατοχή» και γιατί δεν είπε τη λέξη «Αττίλας»! Όπως μάθαμε, η συναυλία κόστισε 50.000 ευρώ, αλλά «ο ίδιος δεν πληρώθηκε», σύμφωνα με όσα είπαν στο «Π» οι διοργανωτές.

Γιατί όμως ξέχασε τον Αττίλα; Επειδή τώρα είναι… βουλευτικός σύζυγος και δεν πρέπει να θίξει Τούρκους κι Αμερικάνους;


Σχολιάστε εδώ