Ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα τα νησιά

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την αλλαγή του διοικητικού «χάρτη» της Περιφέρειας, καθορίζοντας ανεξάρτητη Περιφερειακή Ενότητα Νήσων! Για πρώτη φορά, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τα νησιά δεν ανήκουν πλέον στη διοίκηση της παλαιάς Νομαρχίας Πειραιά. Δεν ανήκουν σε καμία διοίκηση. Έχουν δική τους, αυτόνομη και αυτοκέφαλη διοίκηση. Πάντα, βέβαια, υπό τον έλεγχο της Περιφέρειας, όχι όμως «ουρά» κάποιας άλλης διοίκησης…

Έτσι, πλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα έχει δικές τις διευθύνσεις, τμήματα και υπηρεσίες και θα οχυρωθεί θεσμικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της. Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό, ο αντιπεριφερειάρης Νήσων Δημ. Κατσικάρης μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η μεγάλη, ρηξικέλευθη θα έλεγα, αλλαγή και ΑΝΑΤΡΟΠΗ που προτείναμε να ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής -το πρώτο εκλεγμένο- έρχεται να κόψει έναν Γόρδιο Δεσμό και να σπάσει τις αλυσίδες που επί δεκαετίες κρατούν καθηλωμένα τα νησιά μας.

Αυτό το… και Νήσων, που υπήρχε μέχρι σήμερα, εκτός από κακόηχο, είναι υποκριτικό, ανιστόρητο, ασεβές προς τα νησιά μας και εκείνους που επιμένουν πεισματικά και πατριωτικά να φυλάττουν -κόντρα στο ρεύμα- Θερμοπύλες, τόσο κοντά μερικές φορές στην Ακτή και τόσο μακριά από τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους».


Σχολιάστε εδώ