Κομπίνα εκατομμυρίων στην πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας – Ιθάκης!

Η κομπίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε από το 2004 και συνεχιζόταν μέχρι και πέρυσι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο νομάρχες Διονύσης Λευκαδίτης και Διονύσης Γεωργάτος είναι υπεράνω κάθε υποψίας στην υπόθεση, έχουν όμως την πολιτική ευθύνη εφόσον αποδειχθεί ότι τα ποσά υπεξαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της δικής τους θητείας.

Η απάτη ήταν τόσο καλοστημένη που οι ελεγκτές δεν θα κατάφερναν να βρουν την άκρη αν δεν έδιναν στοιχεία κάποιοι υπάλληλοι της νομαρχίας.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος της απάτης ξεκίνησε πέρυσι, όταν επιχειρήθηκε να αλλάξει η νομαρχία τράπεζα και να μεταφέρει τους λογαριασμούς της σε άλλη. Τότε έγινε… πανδαιμόνιο! Υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας ξεσηκώθηκαν, λέγοντας ότι με την τράπεζα που συνεργάζονταν επί 10 χρόνια δεν είχαν κανένα πρόβλημα και τώρα θα είχαν προβλήματα μέχρι να… συνηθίσουν στον τρόπο λειτουργίας της νέας τράπεζας. Τελικά, μετά τρεις μήνες, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να αλλάξει τράπεζα, χωρίς όμως να ενδιαφερθεί να μάθει γιατί η αλλαγή αυτή είχε προκαλέσει, πριν ακόμα γίνει, τόσες διαμαρτυρίες από πλευράς των υπαλλήλων.

Η έρευνα των ορκωτών λογιστών αποκάλυψε το γιατί: Η κομπίνα γινόταν με διακίνηση επιταγών της νομαρχίας οι οποίες δεν συνοδεύονταν από τα ανάλογα παραστατικά που να αιτιολογούν γιατί γίνονταν οι πληρωμές αυτές. Τις επιταγές τις εισέπρατταν διάφορα άσχετα άτομα, προμηθευτές, αλλά και ιδιοκτήτες πρακτορείων στοιχημάτων!

Επίσης, επιταγές προμηθευτών που κατετίθεντο στην τράπεζα στον λογαριασμό της νομαρχίας ανέγραφαν πολλαπλάσια ποσά από εκείνα που βρέθηκαν στα τιμολόγια που είχαν κοπεί στη νομαρχία για τις εργασίες που έκαναν! Άρα οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας της νομαρχίας γνώριζαν πως στους λογαριασμούς υπήρχαν παραπανίσια χρήματα και τα «έστελναν» σε «δικούς» τους (είναι οι ιδιώτες που εμφανίζονταν, αλλά και πρακτορεία στοιχημάτων!). Λέγεται ότι τα περισσότερα από τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί έχουν παιχτεί στο «Στοίχημα»! Επί έξι χρόνια γινόταν η κομπίνα μεταξύ υπαλλήλων της νομαρχίας, τραπεζικών υπαλλήλων, επαγγελματιών κ.λπ. και κανένας δεν είχε πάρει… χαμπάρι!

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών αναμένεται να παραδοθεί εντός των ημερών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σίγουρα θα προκαλέσει σάλο. Εκείνοι που γνωρίζουν τι συνέβαινε στη νομαρχία υποστηρίζουν ότι τέτοιο σκάνδαλο δεν έχει ξαναγίνει στην Κεφαλονιά. Εκφράζονται μάλιστα υπόνοιες ότι η κομπίνα ξεκίνησε από στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας της νομαρχίας που ήταν μανιώδης τζογαδόρος!

Γι’ αυτό έχει ακουστεί μετ’ επιτάσεως ότι τα χρήματα που «χάθηκαν» έχουν πάει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους στο «Στοίχημα».


Σχολιάστε εδώ