ΚΚΕ: Σχέδιο της κυβέρνησης το «μακελειό» στο Σύνταγμα

Για το θέμα έδωσε συνέντευξη Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατήγγειλε ότι ο πολιτικός στόχος του σχεδίου ήταν να φοβίσει τον λαό για να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση, ώστε να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου, ενώ ο επιχειρησιακός στόχος που υλοποιήθηκε από την Αστυνομία ήταν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να τσακιστεί η απεργία ως μορφή πάλης.

Κατά το ΚΚΕ υπάρχουν αποδείξεις και βίντεο με κουκουλοφόρους και άλλους (φουσκωτούς, ακροδεξιούς συνδικαλιστές) που φαίνεται ότι συντάσσονται με την Αστυνομία και αποτελούν μέρος του μηχανισμού της, κάτι που δείχνει ότι εκτός από τον κρατικό μηχανισμό υπάρχουν και ιδιωτικοί μηχανισμοί που συνεργάζονται με την Αστυνομία για την καταστολή των κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση, λένε, αξιοποίησε το πολυφωνικό και ταυτόχρονα θολό κίνημα των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο μετέχουν πολίτες πραγματικά αγανακτισμένοι που δεν αντέχουν άλλο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε αντιπαράθεση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η επίσημη προπαγάνδα έλεγε ότι οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα είναι μια ειρηνική πάλη, ενώ όλες οι άλλες μορφές (π.χ. απεργίες) θεωρούνταν βίαιες.

Μάλιστα στελέχη του κόμματος και η ίδια η Α. Παπαρήγα επικαλούνται ύπαρξη σχεδίου το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, προέβλεπε τα εξής: Επειδή σε μια απεργιακή κινητοποίηση οι πορείες όλων καταλήγουν στο Σύνταγμα, οι οργανωτές του σχεδίου επιδίωξαν να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, όπου αγανακτισμένοι σε εισαγωγικά θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ.

Οι κουκουλοφόροι και οι άλλοι μηχανισμοί (χούλιγκαν, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα) θα συγκρούονταν, υποτίθεται, με το ΠΑΜΕ για ιδεολογικούς σκοπούς, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην Αστυνομία να επέμβει μέσα στην πλατεία Συντάγματος, να μακελέψει τους διαδηλωτές με το πρόσχημα της διάλυσης των αντιμαχόμενων ομάδων και να περάσει έτσι η γενικευμένη καταστολή σαν ένα γεγονός που δεν οφειλόταν στις ενέργειες της Αστυνομίας αλλά ήταν αναγκαστική επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουν, ήθελαν να δείξουν ότι οι απλοί αγανακτισμένοι του Συντάγματος δεν θέλουν το ταξικό κίνημα, δεν θέλουν κόμματα και κυρίως δεν θέλουν το ΚΚΕ. Απώτερος στόχος αυτής της δήθεν αντιπαράθεσης ήταν να δείξουν ότι, εφόσον το ΠΑΜΕ αποφεύγει την αιματοχυσία, το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα. Αυτό το σχέδιο, ξεκαθαρίζουν, το ξέραμε και ενημερώσαμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι το να είμαστε όλοι στην πλατεία Συντάγματος μπορεί να κατέληγε στο να εξυπηρετήσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης.

Ξέρουμε, λένε στο ΚΚΕ, πολύ καλά να αναμετριόμαστε με τους προβοκάτορες και με τους μηχανισμούς της Αστυνομίας, αφού δεν είμαστε φοβισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση όμως μας ενδιαφέρει να μην τροφοδοτούμε προβοκατόρικα σχέδια και δεν θα αφήσουμε αυτό το ζήτημα έτσι, γιατί πριν απ’ όλα πρέπει να αποκαλυφθεί η προβοκάτσια και εν τέλει είναι ο ίδιος ο λαός που αποφασίζει με ποιον θα διαδηλώνει και δεν μπορεί σε αυτήν τη διαδικασία να υπάρχουν στημένοι «θυρωροί».

Σχετικά με την πρόταση για παραίτηση του Χ. Παπουτσή, στο ΚΚΕ τονίζουν ότι το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αφού ο σχεδιασμός της καταστολής υπάρχει χρόνια και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις.


Σχολιάστε εδώ