Ιδού το έργο σας, κύριε Παπανδρέου

Το να συνεδριάζει η ελληνική Βουλή υπό την προστασία και τον ασφυκτικό κλειό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που μεταφέρθηκαν απ’ όλη την χώρα, με την πρόσβαση προς το Κοινοβούλιο να έχει απαγορευτεί, κλείνοντας τους δρόμους με κλούβες, με πυροσβεστικά οχήματα σε επιφυλακή, με φράχτες που αναγκάσθηκε η Αστυνομία να κατασκευάσει στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας για να μην μπορεί ο κόσμος να πλησιάσει την είσοδο του Κοινοβουλίου και κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, με χιλιάδες αγανακτισμένους γύρω – γύρω, με το Σύνταγμα να πάλλεται από συνθήματα οργής, κάθε άλλο παρά τιμητικό είναι για την κυβέρνησή σας και εσάς προσωπικά κύριε πρωθυπουργέ.
Τέτοιες εικόνες, που τον τελευταίο μήνα είναι σχεδόν καθημερινές, δεν έχουν προηγούμενο… επί δημοκρατικών κυβερνήσεων.
Αυτές οι εικόνες δεν ήρθαν έτσι ξαφνικά. Δεν τρελάθηκε ο κόσμος και βγήκε στους δρόμους.
Αυτές οι εικόνες είναι αποτέλεσμα, γέννημα των αντιλαϊκών επιλογών σας, κύριε Παπανδρέου.
Όσο κι αν περνάει προς τα έξω μια άσχημη εικόνα της χώρας, περισσότερα είναι τα καλά τους. Γιατί βλέπουν εκεί στις Βρυξέλλες και σε άλλα κέντρα αποφάσεων ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν αυτοί για τον έλληνα πολίτη, χωρίς αυτόν.
Χωρίς να υπολογίζουν τη ζωή του, το μέλλον των παιδιών του. Και πρέπει να το ξανασκεφθούν πριν η ειρηνική αυτή εξέγερση πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και φέρει θύελλες… που δεν θα περιοριστούν εντός των ελληνικών συνόρων.


Σχολιάστε εδώ