Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ

Όπως έκανε και πριν από δύο μήνες όταν τότε κατέθεσε την πρόταση η Πολιτεία, διά στόματος Παύλου Γερουλάνου και Παναγιώτη Μπιτσαξή.

Από την άλλη πλευρά, ο Πιλάβιος έχει ήδη φτιάξει ένα οργανόγραμμα για το πώς θα μπορέσει η Ομοσπονδία να διοργανώσει ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα, καθώς από τα περισσότερα στελέχη της λείπει η πείρα. Το μπάχαλο που προκλήθηκε με τις αδειοδοτήσεις είναι ενδεικτικό της αδυναμίας που έχει η ΕΠΟ για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα.

Αλλά όπως λένε στα γραφεία της, τόσο η Σούπερ Λίγκα, όσο και η Φούτμπολ Λίγκ διαθέτουν έμπειρα στελέχη και υπαλλήλους που μπορούν να διεκπεραιώσουν με επιτυχία τη διοργάνωση των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

Από τη συγκεκριμένη δεξαμενή θα αντλήσει ο Πιλάβιος τους συνεργάτες που θεωρεί απαραίτητους για να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των ομάδων.

Ενστάσεις από παράγοντες

Παρά την πρόταση του Μαρινάκη, πάντως, αρκετοί είναι οι παράγοντες των ομάδων που εκφράζουν ενστάσεις για το σχέδιο της Πολιτείας. Θεωρούν ότι η συσσώρευση όλων των εξουσιών στην ΕΠΟ θα δημιουργήσει ένα τέρας, που δύσκολα θα μπορεί να ελέγξει κάποιος.

Γνώμη που εκφράζουν ακόμα και παράγοντες που το τελευταίο διάστημα κρατούν αποστάσεις τόσο από τις ομάδες τους, όσο και από τις συνολικές εξελίξεις στο άθλημα. Αλλά αποφεύγουν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους καθώς περιμένουν να ξεδιαλύνει η ομίχλη που κάλυψε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αποκαλύψεις για τα στημένα.

Κλειδί οι εκλογές της Σούπερ Λίγκας

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις επικείμενες εκλογές της Σούπερ Λίγκας. Κάποιοι βιάστηκαν και έχρισαν φαβορί για τη διαδοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Γεράσιμο Βεντούρη.

Θεώρησαν δεδομένο ότι, μετά την απόφαση του νυν προέδρου να αποχωρήσει όταν λήξει η θητεία του, θα έδινε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον πρόεδρο του Πανιωνίου.

Ο Βεντούρης, όμως, βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης από την «κυανέρυθρη» ΠΑΕ και συνεπώς δύσκολα θα βρίσκεται στη συνέλευση της 11ης Ιουλίου. Από ‘κεί και πέρα, κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να βγει μπροστά ο Γιώργος Σπανός.

Αλλά ο πρόεδρος του Ατρόμητου εμφανίζεται αρνητικός τόσο γιατί κάποιοι τον κρέμασαν πριν από έναν χρόνο, όσο και γιατί δεν θέλει να συνδέσει την παρουσία του στην κορυφαία καρέκλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την πιθανότητα διάλυσης του συνεταιρισμού, αν και λέγεται ότι η Λίγκα θα παραμείνει σε λειτουργία ακόμα και αν πάρει το Πρωτάθλημα η ΕΠΟ.


Σχολιάστε εδώ