Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Προβληματισμός των κορυφαίων αναλυτών για την εικόνα και τη μελλοντική απόδοση τίτλων εταιρειών που «φιγουράρουν» στις πρώτες γραμμές του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι αναλυτές στην αντίδραση, το επόμενο διάστημα, των τίτλων της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ. Να σημειωθεί ότι η μετοχή της ΔΕΗ έχει απαξιωθεί το τελευταίο διάστημα και μόλις από τα μέσα της εβδομάδας και μετά άρχισε να αντιδρά. Το αυτό ισχύει και για τον ΟΠΑΠ, που δέχθηκε έντονο σφυροκόπημα και τώρα ομοίως αντιδρά.

• Ο ΟΤΕ έδειξε αντίσταση στα 6,20 ευρώ και τώρα οι περισσότεροι εκτιμούν πως θα έρθει μια ανοδική κίνηση. Ίδωμεν…

• Αποκαρδιωτική χαρακτηρίζεται η εικόνα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο δείκτης (FTSEM) «φλέρταρε» με τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 12ετίας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και μετοχές που προφανέστατα ξεχωρίζουν!

• Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μετά τη δέσμευση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο περί απελευθέρωσης ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης έργων υποδομής, ώθησαν ανοδικά τις μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών. Πρώτες στον κατάλογο οι: Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και οι λοιποί πρωταγωνιστές του κλάδου.

• Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Το ξεκαθάρισμα της κατάστασης με την Τ Bank θα λειτουργήσει θετικά για το χαρτί, σύμφωνα με τους παλαιότερους και πλέον έμπειρους της αγοράς. Οψόμεθα…

• Σε αναμονή για περαιτέρω αντίδραση για τα χαρτιά των MIG, Eurobank και Εθνικής. Όπως και για τα χαρτιά του Ομίλου Μυτιληναίου και της Marfin Popular Bank.


Σχολιάστε εδώ