Αξιοκρατίας… συνέχεια

Εκπρόσωποι 58 χωρών, 11 διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ τού εμπιστεύθηκαν ομόφωνα το νευραλγικό αυτό πόστο, εκτιμώντας την επιστημονική του καταξίωση, τη διεθνή του παρουσία και τις αναμφισβήτητες διοικητικές του ικανότητες. Σε αναγνώριση μάλιστα του σημαντικού έργου που προσέφερε στην προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παγκοσμίως, τον επανεξέλεξαν πρόεδρο διά βοής τον Απρίλιο του 2009.

Ο κ. Καραμάνος ως εκπρόσωπος της χώρας μας υπέγραψε τη στρατηγική για την προώθηση της εκπαίδευσης για την αειφορία στο Βίλνιους της Λιθουανίας το 2005, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παράλληλα, από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας μόχθησε όσο κανείς για τη βελτίωση και επέκταση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχοντας την αμέριστη εκτίμηση των εκπαιδευτικών του κλάδου αυτού. Και όμως η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε μικροψυχία και μιζέρια, ακόμη και σε ανθρώπους που τιμούν διεθνώς την Ελλάδα. Αρνήθηκε να υποβάλει επίσημα υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής τον περασμένο Μάρτιο, όταν έληγε η θητεία του κ. Καραμάνου, έτσι ώστε ο τελευταίος να μην μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα αυτό και να επανεκλεγεί για τρίτη φορά, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία του.

Αποτέλεσμα της μεθόδευσης αυτής ήταν να εκλεγεί ο εκπρόσωπος του Καναδά πρόεδρος και να χάσει η χώρα μας αυτήν την τιμητική θέση (δεν έχει δα και πολλές να επιδείξει). Και το χειρότερο, η υπουργός Παιδείας πρόσφατα αντικατέστησε αναιτιολόγητα τον κ. Καραμάνο ακόμη και από εθνικό εκπρόσωπο στη Διοικούσα Επιτροπή όπου επί 6 χρόνια προήδρευε, τοποθετώντας άτομο του κύκλου της, με μηδενική εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης. Δηλαδή, αντ’ αυτού ο Γουλιμής!

Συγχαρητήρια κυρία Διαμαντοπούλου. Για μία ακόμη φορά δείξατε την προσήλωσή σας στις αρχές τις αξιοκρατίας και της διαφάνειας και επαναβεβαιώσατε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο πώς ανταμείβει αυτός ο τόπος και οι διοικούντες του όσους τον τιμούν και τον προβάλλουν!


Σχολιάστε εδώ