Ανοιχτομάτης ο Παναγιώτης

• Έναν βουλευτή λιγότερο μετρά το ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή Κουρουμπλή, που είχε το θάρρος μέχρι το τέλος να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ η Χρύσα Αράπογλου καταψήφισε χωρίς συνέπειες τα άρθρα για τις αποκρατικοποιήσεις. Με αυτούς τους ρυθμούς και μέχρι να πάμε στο Μνημόνιο… 4, θα έχει χάσει τη δεδηλωμένη το ΠΑΣΟΚ. Σ΄ αυτήν τη μάχη είχαν όλοι απώλειες. Μία λιγότερη η Ελσα Παπαδημητρίου για τη ΝΔ, που έδωσε χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ οι καβγάδες στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα οδήγησαν εκτός τον Κώστα Κιλτίδη. Στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτός κομματικής γραμμής βρέθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο ο Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός που καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

• Φτερά στα ποδαράκια τους έβγαλαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον αγώνα να μαζέψουν τις διαρροές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τι να σου κάνει και ο έρημος ο Αθανασάκης. Εσείς τους φιτιλιάζετε, έλεγε στους δημοσιογράφους και μετά τρέχουμε να τους μαζεύουμε!

• Ποτέ δεν είχε φανταστεί τέτοιες τιμές ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης. Ότι θα κρέμονται απ’ τα χείλη του να μάθουν τι θα κάνει, κυβέρνηση και ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή. Όσο πλησίαζε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έβγαζε καθημερινό δελτίο θυέλλης. Ύστερα το γύρισε στο σασπένς που κορυφώθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας. Είναι ο μόνος βουλευτής στον οποίο ο πρόεδρος κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής επέτρεψε να πάρει τον λόγο, διακόπτοντας τη διαδικασία! Ετσι ο κ. Αθανασιάδης τη στιγμή της ψηφοφορίας, την ώρα δηλαδή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση το τελευταίο διάστημα, σε ζωντανή σύνδεση με όλο τον κόσμο αιτιολόγησε τη θετική του ψήφο! Κουρελόχαρτο για πάρτη του ο Κανονισμός της Βουλής, αφού επρόκειτο να υπερψηφίσει. Κωλοτούμπας μεν, τους χόρεψε όμως στο ταψί. Ολοι πέσανε πάνω του για να τον πείσουν να πράξει το καθήκον του. Από το γραφείο του Πετσάλνικου έβγαινε, στο γραφείο του Κακλαμάνη έμπαινε. Από κοντά ο Βενιζέλος, αλλά και οι παρατρεχάμενοι. Τι τους έλεγε εκεί; Βγαίνοντας πάντως ήταν… σαφής: «Πολλά να λέω δεν μπορώ και λίγα δεν εφτάνουν»…, είπε σε άψογα ποντιακά. Αυτόν τον χρησμό ποιος θα μας τον διαβάσει, η χαρτού ή η καφετζού, αναρωτιόνταν οι… αθώοι ΠΑΣΟΚοι. Και προκειμένου να το εμπεδώσει όλος ο κόσμος τον άφησαν να τραβήξει έναν λόγο διακόπτοντας την ψηφοφορία. Θα πρέπει να διασκέδασε πολύ με την αγωνία της κυβέρνησης ο ευκατάστατος επιχειρηματίας βουλευτής. Όχι ότι δεν είχε μιλήσει και νωρίτερα στην Ολομέλεια και μάλιστα με το παραπάνω… «Θα ήθελα να κάνω γνωστό… Θα ήθελα να κάνω γνωστό…», κόμπιαζε live σε παγκόσμιο δίκτυο προς το τέλος της ομιλίας του και τελικά δεν είπε τίποτα! Ούτε η Ζέτα Μακρυπούλια στην εκφώνηση του νικητή του «Dancing with the stars» δεν κατάφερε να προκαλέσει τόσο σασπένς…

• Οι κορώνες του πρωθυπουργού οδήγησαν και τον βουλευτή Πέλλας Β. Γιουματζίδη να αναδιπλωθεί, υπακούοντας στο «πατριωτικό καθήκον». Και εκείνος αισθάνθηκε την επιθυμία να αιτιολογήσει την αναδίπλωση δημοσίως, μιμούμενος το παράδειγμα Αθανασιάδη. Αναβρασμός στο εσωτερικό της Βουλής, φωτιές και βρωμόξυλο στην πλατεία και στους γύρω δρόμους. Στο όνομα της δημοκρατίας που επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ όλα επιτρέπονται.

• Και μια και μιλήσαμε για παραβίαση του Κανονισμού, ο Πάνος Καμμένος, παίρνοντας τον λόγο στη διάρκεια της ψηφοφορίας την επομένη για τον εφαρμοστικό νόμο -ήταν να μην κάνει την αρχή ο γίγαντας Αθανασιάδης- αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι με ευθύνη του προεδρείου μίλησαν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους βουλευτές για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό. Όχι σε όλα και όχι σε κάθε νομοσχέδιο όπου παραβιάζεται ο κανονισμός, είπε παρεμπιπτόντως φεύγοντας… Επί της αρχής και επί των άρθρων καταψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο και ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός. Οι δύο γαλάζιοι διαφοροποιήθηκαν έτσι από τη γραμμή της ΝΔ που καταψήφισε επί της αρχής ενώ επί των άρθρων τάχθηκε κατά της φοροεπιδρομής, υπέρ όμως της περιστολής των δαπανών και των αποκρατικοποιήσεων.

• Από κοντά και η Χρύσα Αράπογλου, μια εκ των αρνητών του ΠΑΣΟΚ, που πείσθηκαν εκ των υστέρων να εγκρίνουν το Μεσοπρόθεσμο, καταψήφισε τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις. Πήρε κι εκείνη τον λόγο διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι δεν της δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί. Μα αφήνει κανέναν ο Βενιζέλος να μιλήσει; Ζήλεψε τη δόξα του Φιντέλ Κάστρο και τοποθετείται με τις ώρες επί παντός επιστητού; Κατανοούμε φυσικά ότι δεν μπορεί ο άλλος…


Σχολιάστε εδώ