αμυντικά θέματα

=Ευτυχώς που βρέθηκαν οι διάλογοι για τα στημένα παιχνίδια και ανέβηκε κάπως το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Και κατ’ επέκταση βελτιώθηκαν και οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων, οι οποίες έψαχναν τα θέματα με το σταγονόμετρο λόγω της περιορισμένης μεταγραφικής δραστηριότητας.
=Οι περισσότερες ΠΑΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μοιραία κινούνται για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ελάχιστα συγκινούν την κοινή γνώμη.
=Με όλη αυτή τη σκανδαλολογία, όμως, και τους τρομερούς διάλογους, ο κόσμος βρήκε κάτι να ασχοληθεί. Να σπάσει τη ρουτίνα και να στήσει ακόμα και πρόχειρες θεατρικές παραστάσεις, κυρίως για τις συνομιλίες, στις οποίες εμπλέκεται ο Μάκης Ψωμιάδης.
=Η φρασεολογία του συγκεκριμένου παράγοντα μπήκε στο στόμα όλων των φιλάθλων. Όπως είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια με την περίφημη «αγαπούλα», η οποία ακουγόταν δεξιά και αριστερά.
=Η ιστορία έχει πολύ ψωμί. Μπορεί να προφυλακίστηκαν τρεις εκ των κατηγορουμένων και να αναζητούνται άλλοι τρεις, οι οποίοι λογικά θα προφυλακιστούν ακόμα και αν παραδοθούν, αλλά οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
=Τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και υψηλές εγγυήσεις, αλλά όπως λένε παράγοντες άλλων ομάδων και δικηγόροι, η αποφυλάκιση δείχνει προς τα πού πηγαίνει η υπόθεση. Είναι, πάντως, βέβαιο ότι αρκετοί θορυβήθηκαν και άρχισαν να μιλάνε προσεχτικά ακόμα και στα τηλεφωνήματα με τις συζύγους της.
=Την τελευταία εβδομάδα, πάντως, υπήρξε και μεταγραφική δραστηριότητα. Πάνω που βγήκαν οι διάλογοι του Ψωμιάδη με τον Σταύρο Αδαμίδη, αυτόματα η ΑΕΚ απέκτησε δύο παίκτες.
=Κάποιες εφημερίδες συνέδεσαν τις δύο υποθέσεις. Αλλά η ουσία είναι ότι η «Ένωση» πρόσθεσε στο ρόστερ της δύο παίκτες που βρίσκονταν από την αρχή στη λίστα του Μανόλο Χιμένεθ.
=Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των μεταγραφών, βέβαια, είναι ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος. Κι αν για τους «ερυθρόλευκους» τα περιμέναμε, η ομάδα του Περιστερίου κινήθηκε αθόρυβα, αλλά μεθοδικά και κάλυψε τις όποιες αδυναμίες εντόπισαν οι άνθρωποί της το προηγούμενο διάστημα.
=Το θετικό για τον Ατρόμητο είναι ότι αύξησε σημαντικά το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Με παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, όπως ο Φυτανίδης και ο Μακρής, αλλά σε εξαιρετική ηλικία για ακόμα καλύτερη απόδοση στο μέλλον μέσα από την απόκτηση εμπειριών.
=Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Καβάλα και ο Βόλος, κάνουν τους Περιστεριώτες αισιόδοξους ότι μπορούν την επόμενη περίοδο να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως άλλωστε λένε «μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δείχνουν καλύτεροι από εμάς, ενώ η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι πάνω – κάτω στο δικό μας επίπεδο».
=Οι στόχοι του Ατρόμητου, αλλά και πολλών άλλων ομάδων θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης για την περίφημη απόφαση. Αν επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, τότε μπορεί να διαφοροποιηθεί πλήρως ο χάρτης της Σούπερ Λίγκας.
=Κάποιοι παράγοντες ομάδων που θεωρητικά ανήκουν πλέον στη Φούντμπολ Λίγκα, όπως ο Πέτρος Θεοδωρίδης του Πανσερραϊκού και ο Κώστας Πηλαδάκης της Λάρισας έχουν φτιάξει δύο πλάνα δράσης. Ένα για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία και το αισιόδοξο για παραμονή σε αυτήν μέσω των πρόσφατων εξελίξεων.
=Στο μεταξύ φούντωσε η κόντρα
ΟΦΗ και Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Με τον Γιάννη Κουράκη να επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να πετύχει την εκτόνωση της έντασης, η οποία μπορεί να επηρεάσει και τις δύο ομάδες.
=Οι οπαδοί του ΟΦΗ, πάντως, δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση να κοντράρουν τον συντοπίτη στο μέγιστο βαθμό. Με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τον Εργοτέλη, ο οποίος δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό οπαδών και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε φίλους του ΟΦΗ που πηγαίνουν στο Παγκρήτιο, κυρίως στα ματς των μεγάλων ομάδων.
=Ο Εργοτέλης αναμένεται να αντιμετωπίσει και οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το διαδίδουν αρκετοί στο Ηράκλειο και προφανώς κάτι γνωρίζουν, αν και οι παράγοντες της ομάδας υποστηρίζουν ότι με τη μείωση του μπάτζετ, εάν τα έσοδα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, τότε θα βγει άνετα η σεζόν.
=Τα ρεπορτάζ που αναφέρονταν σε παίκτες της ΑΕΚ που έπαιζαν στοίχημα ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια των αγώνων επαναφέρουν στην επικαιρότητα από τον Ολυμπιακό. Θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο για την εμπλοκή του Αβραάμ Παπαδόπουλου.
=Στην Ένωση όμως υποστηρίζουν ότι όλοι όσοι εμπλέκονταν σε εκείνη την ιστορία έφυγαν από την ομάδα. Εννοούν προφανώς τους Αργεντινούς, δηλαδή, τους Σάχα, Μπλάνκο και Σάχα.
=Πρόκειται για παίκτες, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν είχαν καλές σχέσεις με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την περίοδο στον πάγκο της ΑΕΚ. Αλλά από τον Πειραιά τονίζουν ότι οι κυρώσεις αφορούν και στην ομάδα.
=Εντύπωση προκαλεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα και η διατήρηση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ του σίριαλ με τον Βιεϊρίνια και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Λες και στην Τούμπα θέλουν να κρατούν το θέμα στο προσκήνιο και να στέλνουν μήνυμα ότι δεν δίνουν τον Πορτογάλο σε ελληνική ομάδα.
=Το ερώτημα που προκύπτει αφορά στον αποδέκτη του μηνύματος. Είναι οι οπαδοί της ομάδας ή μήπως απευθύνονται στο εξωτερικό, από το οποίο περιμένουν μία καλή πρόταση.
=Οι πληροφορίες ήθελαν τη Βόλφσμπουργκ του Φέλιξ Μάγκατ να προσφέρει 7 εκατ. ευρώ για τον Βιεϊρίνια. Μέχρι τώρα, όμως, οι Γερμανοί απλά εξέφρασαν τις προθέσεις τους, χωρίς να καταθέσουν επίσημη πρόταση.
=Παράλληλα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ έκαναν λόγο για πώληση του Πορτογάλου στην Ουντινέζε. Ακόμα και διεθνείς παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» το έλεγαν κατηγορηματικά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
=Κάποιοι πάντως επιμένουν να συνδυάζουν την αδράνεια του «δικέφαλου» στην απόκτηση σέντερ φορ με τον Βιεϊρίνια και τον Μήτρογλου. Άλλωστε και ο τελευταίος εξακολουθεί να μένει μετέωρος, καθώς δεν βρίσκει στη Γερμανία μία ομάδα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
=Αν γίνει τελικά τέτοια ανταλλαγή, θα μιλάμε για την κορυφαία κίνηση του καλοκαιριού. Με οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους, διότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει τον Πορτογάλο, ενώ και στην Τούμπα αρέσει πολύ ο Μήτρογλου, για τον οποίο εκτιμούν ότι μπορεί να βγει ακόμα και πρώτος σκόρερ.


Σχολιάστε εδώ