Κύρια αποστολή της Αστυνομίας είναι να προλαβαίνει και όχι να δέρνει, κύριε Παπουτσή

Αλλά και για να φοβηθούν και να μην ξαναπάνε οι «Αγανακτισμένοι» στις πλατείες… Εκ του αποτελέσματος όλα μετράνε…

Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι η Αστυνομία ήταν γυμνή από πλευράς ακόμη και ενός στοιχειώδους σχεδίου. Για να μην είμαστε άδικοι, ενδεχομένως να είχε σχέδιο, άλλες όμως να ήταν οι βουλές της κυβέρνησης.

Δεν μπορεί να χωνέψει ανθρώπου νους ότι 100-200 «κουκουλοφόροι» –οι «γνωστοί-άγνωστοι»– μπορούν να αναστατώσουν με τη μεγαλύτερη ευκολία, όποια στιγμή θέλουν, το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και όποια περιοχή βάλουν στο μάτι, και η Αστυνομία να τρέχει κατόπιν εορτής…

Είναι ακατανόητο με τα «μέσα» που έχει σήμερα η Αστυνομία –κάμερες, παρακολουθήσεις, βαλιτσάκι της ΕΥΠ– να μην ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι «συνήθεις ύποπτοι». Παλιά ο χωροφύλακας ήξερε και πού… κατουράει ο… ΕΑΜίτης, τι κάνει ο… συμμορίτης. Δεν μιλάμε βέβαια –για να προλάβουμε τυχόν πρόθυμους– για παρακολούθηση… Όμως δεν μπορεί να μην προφυλάσσεται η Πολιτεία, η δημόσια τάξη και ασφάλεια, απ’ αυτούς που τα κάνουν μπάχαλο σε κάθε πορεία, διαδήλωση, συγκέντρωση, εξυπηρετώντας γύρευε ποιο σχέδιο… Να μη μπορεί η Αστυνομία να τους απομονώσει.

Κανένας από την ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν διερωτήθηκε πού βρίσκουν τα σφυριά και σπάνε τα μάρμαρα για να έχουν… βόλια; Ψάξανε, δειγματοληπτικά, νεαρούς με σακίδια να δουν τι έχουν μέσα; Σίγουρα θα είχε αποτέλεσμα.

Πολλά τα ερωτήματα και τα γιατί. Γιατί δεν «μπλοκαρίστηκαν» οι «ταραξίες» μόλις άρχισαν τη… δράση τους, ώστε να εξωθηθούν σε ελεγχόμενη περιοχή; Η απάντηση ασφαλώς βρίσκεται στην έλλειψη σχεδίου. Ίσως και στην ανοχή του κράτους…

Σ’ αυτές τις απορίες κάθε καλόπιστος πολίτης, που δεν βλέπει σαν αντίπαλό του την Αστυνομία, αντίθετα τη θέλει δίπλα του, να του διασφαλίζει, στο πλαίσιο των νόμων, τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, να ζει χωρίς φόβο και να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, να κατεβαίνει στις πλατείες, να διαδηλώνει γι’ αυτά που του στερούν, απαιτεί από σας, κύριε υπουργέ, που είστε για την Προστασία του Πολίτη, πειστικές απαντήσεις και όχι κορώνες. Που μέχρι λουλούδια που δεν μας ζητήσατε να στείλουμε στον αρχηγό της Αστυνομίας και στο Μαξίμου.

Κανένας δεν διαφωνεί ότι καθήκον, ακόμη και πρώτιστο, της Πολιτείας είναι να προστατεύει διά «χειρός» της Αστυνομίας το οχυρό της Δημοκρατίας. Όπως και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, που υπέστη μεγάλο πλήγμα και πολλοί τουρίστες τη διέγραψαν από τον προορισμό τους… Όμως έχει καθήκον και υποχρέωση η Αστυνομία να προστατεύει και τη ζωή και την περιουσία του πολίτη. Και όχι να βλέπει να καίγεται, να καταστρέφεται το μαγαζί, που με κόπους έφτιαξε και να μην επεμβαίνει. Γιατί Δημοκρατία και χώρα χωρίς πολίτες ζωντανούς δεν υπάρχει… Κι αυτό το ξέρετε πολύ καλά, κύριε Παπουτσή… Άλλο αν σήμερα βλέπετε τον πολίτη ως υποκείμενο που πρέπει τυφλά να αποδέχεται ό,τι αποφασίζετε σεις χωρίς αυτόν… Όπως επίσης οφείλει ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Οικονόμου, του οποίου έχουμε ξεχάσει την εικόνα, να δώσει εξηγήσεις τι προέβλεπε το σχέδιο –αν βέβαια υπήρχε– κι αν περιοριζόταν μόνο στην περιφρούρηση της Βουλής και από κει και πέρα γαία πυρί μειχθήτω.

ΥΓ.: Επειδή η ευκολία είναι να τα βάζουμε με τους απλούς αστυνομικούς, νέα παιδιά που στελεχώνουν τα ΜΑΤ και είναι στην πρώτη γραμμή, να μην ξεχνάμε ότι εντολές εκτελούν. Και αυτοί που τις δίνουν ποτέ δεν βγήκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Κρύβονται.

ΥΓ. 2: Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον κ. Παπουτσή, να βρίσκεται δηλαδή στην απέναντι όχθη από κείνη όπου ανδρώθηκε και στην οποία στηρίχθηκε η πολιτική του διαδρομή.


Σχολιάστε εδώ