επί του πιεστηρίου

Με το που μπήκε ο μήνας βρήκε την ελευθερία του και ο δικός μας ο Ντομινίκ Στρος-Καν, που τον είχαμε υποδεχθεί μετά φανών και λαμπάδων, μέχρι και το βήμα της Βουλής τού δώσαμε. Είχε βέβαια την κακή συνήθεια να… αφιονίζεται μόλις δει θηλυκό… Και πλήρωσε ακριβά την καμαριέρα που του την είχαν στήσει… Έκαναν τη δουλειά τους οι Αμερικανοί, πήρε το μάθημα, μόλις τόλμησε να πει ότι θα μιλήσει για τα ανύπαρκτα αποθέματα πολύτιμων μετάλλων (χρυσού) των ΗΠΑ και πρωτομηνιά τον άφησαν ελεύθερο… Τα κονόμησε βέβαια η καμαριέρα για την εξυπηρέτηση που πρόσφερε, έχοντας χαρεί και τις κρυφές αρετές του Ντομινίκ… Έτσι για να ξέρετε ότι όταν πας κόντρα στους μεγάλους σε τσουβαλιάζουν. Κερδισμένος βέβαια και ο άλλος ο δικός μας, ο Νικολά Σαρκοζί, που τελευταία μας κάνει κόνξες… Α, να μην ξεχάσω, εκείνοι οι τεχνοκράτες, που τους ετοίμαζαν για πρωθυπουργούς και υπουργούς, πού πήγαν; Λάκισαν μόλις τους έκανε πρόταση ο Παπανδρέου να μπουν στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Μια και μπλέξαμε πολλά θέματα στο καλημέρα μας, ας μην τα φορτώνουμε όλα στους αστυνομικούς. Πολλοί από τους άντρες των ΜΑΤ θα ήθελαν να είναι με τους απέναντι, με τους «Αγανακτισμένους» στην πλατεία… Αλλά…

Δεν απαιτεί κανείς από κανέναν βουλευτή να κάνει κάτι που οι δυνάμεις του δεν το αντέχουν. Παρότι γνωρίζει ότι είναι σωστό και σ’ αυτό που μέσα του πιστεύει. Ο καθένας έχει τα όριά του. Και τις δεσμεύσεις του. Και τις τυχόν… υποχρεώσεις του. Αυτό όμως που απαιτείς από τον βουλευτή είναι να σέβεται τους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν, τους θεσμούς που εκπροσωπεί και τον εαυτό του. Αυτά για όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Και όχι μόνο για τον Αλέκο Αθανασιάδη, που μέχρι και την παραμονή έδινε στο εντευκτήριο της Βουλής όρκο, παρουσία συναδέλφων του βουλευτών, ότι θα το καταψηφίσει, δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις, που πράγματι ήταν αφόρητες. Αλλά και για άλλους ομοϊδεάτες του που από το βήμα της Βουλής έκαναν… κωλοτούμπα. Δεν άντεξαν, απόλυτα δικαιολογημένοι. Τουλάχιστον μη φτύνεις στο πρόσωπό σου. Μη δίνεις άλλη μια απόδειξη στην πλατεία έξω από τη Βουλή να φωνάζει, με το δίκιο της, κατά των βουλευτών.

Οι στίχοι του Καβάφη από το «Όσο μπορείς» είναι επίκαιροι, Ερινύες για κείνους που άλλα λένε κι άλλα κάνουν…

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον,
όσο μπορείς
μην την εξευτελίζεις…»

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο πράγμα… Όμως αν μετράς προσεκτικά τα βήματά σου και δεν σ’ ενδιαφέρει η εύκολη ζωή, μπορείς να το καταφέρεις…

Με ιταμό τρόπο ο καθηγητής κ. Θ. Λιανός, απευθυνόμενος στην πρωινή εκπομπή του Mega στο θαρραλέο -που πάντα στην πράξη το έχει αποδείξει- βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, του είπε ότι αν καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο θα χρεοκοπήσει η χώρα και τότε να του πληρώνει τη σύνταξή του!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λιανός, όπως κι άλλοι συνάδελφοί του καθηγητές, συμπεριφέρεται σαν Εισαγγελέας και κουνάει το δάχτυλο στον λαό, λες και αυτός έφταιξε για εδώ που φτάσαμε. Όμως ο κ. Λιανός, αν θυμόμαστε καλά, διετέλεσε πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Μπορεί να μας πει αν επί των ημερών του η Ολυμπιακή πήγε καλύτερα ή χειρότερα; Βελτίωσε τα οικονομικά της, ή την άφησε σε τραγικότερη κατάσταση; Ας απαντήσει ο κ. Λιανός με στοιχεία και τότε θα δούμε αν νομιμοποιείται να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό και να συναινεί στο να μπει η θηλιά σφιχτά στον λαιμό του.


Σχολιάστε εδώ