Ελληνικά βαμπίρ; Κι όμως ναι…

Έτσι, τη μεγάλη επιτυχία των αμερικανικών σειρών με βρικόλακες και πολύ αίμα, όπως το «True blood» και η ταινία «Twilight», φαίνεται ότι ζήλεψε το MEGA, το οποίο από τη νέα τηλεοπτική σεζόν ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια σειρά μυθοπλασίας με βαμπίρ, λυκανθρώπους και πλάσματα του σκότους, αλλά στην ελληνική βερσιόν.

Σκοπός του καναλιού είναι να πλησιάσει το νεανικό κοινό, που τρελαίνεται για θρίλερ και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του καναλιού είδαν πριν από λίγες ημέρες τον «πιλότο» της σειράς και ενθουσιάστηκαν… Το μόνο που μένει τώρα είναι να δώσουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει να γυρίζεται το σίριαλ.

Φήμες θέλουν για πρωταγωνιστές τον Ορέστη Τζιόβα και την Κατερίνα Παπουτσάκη. Η σειρά θα τιτλοφορείται «Βρικόλακες» και θα τη σκηνοθετήσει ο Αλέξανδρος Ζαρμπής, ενώ το σενάριο γράφει η Μαρία Ζαβάκου.

Σύμφωνα με το πρώτο επεισόδιο της σειράς, ένα όμορφο ζευγάρι οδηγεί το κάμπριο αυτοκίνητό του σε μια επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του ʼ60… Το ζευγάρι χάνεται στο δρόμο και σπάει ένα οδόφραγμα… Στην άκρη του δάσους βλέπουν μια ομάδα ανθρώπων να χορεύει… Μπαίνουν στην παρέα τους, χορεύουν μαζί τους, τους φαίνονται καλοπροαίρετοι, μέχρι που τα δόντια της παρέας μεγαλώνουν και χώνονται βαθιά στο λαιμό τους… Και τότε γίνονται και εκείνοι βρικόλακες, που ζουν από το αίμα των άλλων μέσα στους αιώνες…

Η σειρά, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που θα ασχολείται με βρικόλακες και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πείραμα για την εγχώρια τηλεοπτική αγορά.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να ζωντανέψουμε στην ελληνική οθόνη λογοτεχνικά βιβλία, αντί για… δράκουλες;


Σχολιάστε εδώ