Γιατί πουλάνε τα τουρκικά σίριαλ;

Ο πρωταγωνιστής, ο Εζέλ Μπαϊρακτάρ, το καλό παιδί της υπόθεσης, τον οποίο υποδύεται ο Κενάν Ιμιρζαλίογλου, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον Τζέιμς Μποντ. Το σενάριο συνδυάζει δράση, αγωνία, αίσθημα αλλά και συγκίνηση και βασίζεται σʼ ένα πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα της κλασικής λογοτεχνίας, τον «Κόμη Μοντεχρίστο» του Αλέξανδρου Δουμά. Για ποιο λόγο τώρα οι Έλληνες σεναριογράφοι δεν εμπνεύστηκαν από το βιβλίο του Δούμα και το έκαναν οι Τούρκοι; Γιατί εμείς αντιγράφουμε μόνο ισπανικές σαπουνόπερες…

Οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική βιομηχανία τηλεοπτικού θεάματος. Ένα μικρό Χόλιγουντ που πουλάει τρελά και στο εσωτερικό -μόνο το «Εzel» το παρακολούθησαν 14.000.0000 Τούρκοι, ενώ τη σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» την είδαν όλα τα Βαλκάνια αλλά και τα Αραβικά Εμιράτα.

Μέσα από τα τουρκικά σίριαλ, οι γείτονές μας κάνουν μια άριστη τουρκική εξωτερική πολιτική, αυξάνουν τον τουρισμό τους, ενώ οι ίδιες οι τηλεοπτικές παραγωγές αφήνουν αρκετά κέρδη αφού έχουν τρελή ζήτηση.

Σημεία των καιρών οι τουρκικές σειρές; Μόδα που θα περάσει; Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά, από την άλλη, στην Τουρκία οι καλλιτέχνες δουλεύουν, ενώ οι δικοί μας κάθονται.


Σχολιάστε εδώ