Ψίθυροι από Μαξίμου-Ρηγίλλης…

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του κ. Μάτσικα, δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο τηλεγράφημα ή ανακοίνωση και η σχετική «είδηση» προήλθε από λάθος του συντάκτη βάρδιας του ΑΠΕ, ο οποίος στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του.
Αν ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί και διακινεί όποια «είδηση» θέλει μέσω του επίσημου κρατικού πρακτορείου, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να μην πούμε ότι το ΑΠΕ έχει γίνει «σκορποχώρι»…

****

«Η κομματικοκρατική δημοκρατία και ο άκρατος λαϊκισμός συχνά οδηγούν σε εκλογές που τις κερδίζουν ανεύθυνες ελίτ». Η άποψη ανήκει στον καθηγητή κ. Νίκο Μουζέλη. Τη διατύπωσε σε άρθρο του.
Η λύση επομένως, κύριε καθηγητά, δεν είναι άλλη, απλούστατη άλλωστε, από το να καταργηθούν οι εκλογές.
Μια απορία μόνο, ανεύθυνη ελίτ ήταν ο φίλος σας ο κ. Σημίτης όταν κέρδισε τις εκλογές το 1996 και το 2000;

****

Σιγά σιγά ο ένας μετά τον άλλον αυτοί που έστελναν στον Καιάδα όποιον τολμούσε να πει κακά λόγια κατά του Μνημονίου και ότι είναι λάθος συνταγή (όπως λέει και ο Σαμαράς), προσγειώνονται… «Κάτω από προϋποθέσεις η στρατηγική της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου μπορεί να είναι ρεαλιστική», έγραφε στο «Βήμα» ο διευθυντής του, Παντελής Καψής.
Να ʼναι καλά οι «Αγανακτισμένοι»…

****

ΤΗ δημοσιοποίηση των πρακτικών του πρόσφατου Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομική κρίση ζητεί, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κιλτίδης. «Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να αναγνωσθούν τα πρακτικά στην Ολομέλεια της Βουλής» αναφέρει, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να ενημερωθούν οι βουλευτές για το περιεχόμενο και το πλαίσιο των τηλεφωνικών συνομιλιών του Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά. Δάκτυλο της Ντόρας υποψιάζομαι.

……………….

** Είναι εκπληκτική η ικανότητα της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης να καταρτίζει σε χρόνο ρεκόρ νομοσχέδια που φορολογούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, που λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, που καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ένα νομοσχέδιο
για τη φοροδιαφυγή τόσο
πολύ δυσκολεύονται να συντάξουν οι κ. Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου,
Βαγγ. Βενιζέλος; Δεν θέλουν,
αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

** Κλασική η φράση της Μ. Μερκούρη προς τον τότε πρωθυπουργό: «Δεν αρέσουμε πια, κύριε πρόεδρε», είπε και έγραψε. «Μας απεχθάνονται», θα έλεγε τώρα η Μελίνα, που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της και ένιωθε τι συμβαίνει γύρω της.

** Προς Ν. Σηφουνάκη: «Να είσαι καλά. Έπειτα από άπειρα χρόνια, πέθανα στα γέλια όταν σε άκουγα να μιλάς για “καρφίτσες” – Χίτλερ και άλλα συναφή, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάποιοι πολίτες σε αποδοκίμασαν».

** Προς πρώην συνδικαλιστικά στελέχη και νυν κυβερνητικούς παράγοντες. Παντού μου λένε ότι έπρεπε να διαφυλάξετε την προσωπική σας διαδρομή, προτού καταλάβετε τις όποιες «καρέκλες». Όμως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του…

…………………..

**Ένα ατύχημα που παρολίγο να του στοιχίσει είχε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος την Παρασκευή, αμέσως μετά τη συνέντευξη τού Γ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, και ενώ η συνέντευξη είχε τελειώσει και έφευγαν οι συμμετέχοντες, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του, καθώς και οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, μια κάμερα ξένου τηλεοπτικού σταθμού που ήταν τοποθετημένη κοντά στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης έπεσε και τον χτύπησε στο κεφάλι! Το χτύπημα ευτυχώς ήταν ελαφρύ. Ο Ηλ. Μόσιαλος πονούσε πολύ και κόντεψε να χάσει τις αισθήσεις του. Χρειάστηκε να τον εξετάσει γιατρός και να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Εμείς του ευχόμαστε να είναι το τελευταίο του ατύχημα. Όσο για την πληροφορία ότι η κάμερα δεν… άντεξε όσα είχε ακούσει λίγο πριν απʼ τον Γ. Παπανδρέου, ελέγχεται ως ανακριβής!

** «Τεχνητή αναπνοή» για το ΠΑΣΟΚ και όχι για την Ελλάδα, χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι το κομματικό συμφέρον υπερίσχυσε του εθνικού. Είναι ανάγκη, είπε, όχι μόνο να σώσουμε αλλά να ξαναφτιάξουμε τη χώρα, να κτίσουμε τη Νέα Ελλάδα.

30 χρόνια προσφοράς

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της σχολικής ζωής από το ξεκίνημα του Κολλεγίου Ψυχικού μέχρι σήμερα, που καλύπτουν μια τριαντάχρονη διαδρομή από το 1980-2010, καταγράφονται στο λεύκωμα που εκδόθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 30ετηρίδας του Κολλεγίου. Στιγμιότυπα μέσα από τα οποία ανάγλυφα βγαίνει η προσφορά του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, του οποίου πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Αλέξανδρος Σαμαράς. Απόφοιτοι, στην 85χρονη διαδρομή του ιδρύματος αυτού, είναι σημαντικές προσωπικότητες της χώρας.


Σχολιάστε εδώ