Τρεις οι «ύποπτοι»

Σε κάθε περίπτωση η εβδομάδα που ξεκινά αύριο θεωρείται –και είναι– κρίσιμη.

Μπορεί το πρωθυπουργικό επιτελείο να εκπέμπει αισιοδοξία για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, καθώς και του εφαρμοστικού νόμου, ωστόσο φόβοι υπάρχουν.

Και δεν αφορούν μόνο ή κυρίως τους δύο βουλευτές οι οποίοι απειλούν να μη δώσουν την ψήφο τους, τον Αθανασιάδη και τον Ρομπόπουλο (αν και ο τελευταίος κάνει συνεχώς δηλώσεις αλληλοαναιρούμενες, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται κανείς τι τελικά θα κάνει).

Είναι και ορισμένοι άλλοι «βουβοί» βουλευτές. Και είναι πιο δύσκολες περιπτώσεις, αφού ακριβώς επειδή είναι «βουβοί» είναι και πιο επικίνδυνοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην πιεστούν και να αποτελέσουν εκπλήξεις την ώρα της ψηφοφορίας!

Πάντως και για κάθε ενδεχόμενο έχει συγκροτηθεί «ομάδα πίεσης» προς βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας από τους Β. Βενιζέλο, Ρ. Βάρτζελη, Χρ. Πρωτόπαπα.

Για παράδειγμα, ο Β. Βενιζέλος έχει αναλάβει τους Αθανασιάδη, Αμοιρίδη (απʼ την ομάδα των «16» που είχαν αποστείλει τη γνωστή επιστολή στον Γ. Παπανδρέου), Χρ. Αράπογλου, η οποία αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

«Ύποπτοι» θεωρούνται επίσης οι Δημ. Καρύδης (αντιδρά για τον ΟΛΠ), Π. Κουρουμπλής, Τ. Αντωνίου.

Είναι ενδεικτικό της κρισιμότητας ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελικά στην ψηφοφορία, που θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, για να μην έχουν μαζευτεί πολλοί «Αγανακτισμένοι» έξω από τη Βουλή και μπλοκάρουν τις εξόδους και για να μην κατηγορηθούν ότι με την απουσία τους (αυτή ήταν η αρχική τους θέση) διευκολύνουν την κυβέρνηση ρίχνοντας κάτω απʼ το «151» τις αναγκαίες ψήφους για την υπερψήφιση…

Κυβερνητική Επιτροπή με… 16

Τελικά σε αυτήν την απίστευτη Κυβερνητική Επιτροπή που έφτιαξε με τον ανασχηματισμό ο Γ. Παπανδρέου (και στην οποία δεν συμμετέχουν οι υπουργοί… Εξωτερικών και Άμυνας!) θα προστεθούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, και οι… υπόλοιποι τέσσερις υπουργοί! Δηλαδή θα συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί! Δεν θα συμμετέχουν αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί… Μύλος!


Σχολιάστε εδώ