Στημένος ο Πάγκαλος από τον Γιώργο;

Φωτιά άναψε λίγο πριν πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός και κλείσει την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασής του για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε παρέμβαση του αντιπροέδρου του (Α΄ ή Β΄, δεν έχει καθοριστεί) Θόδωρου Πάγκαλου, που πήγε πίσω 45 χρόνια στα Ιουλιανά και 36 στη Μεταπολίτευση, για να υποστηρίξει ότι η Δημοκρατία για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα το 1981 με τη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Αυτό ξεσήκωσε θύελλα, με τη ΝΔ να αποχωρεί, τινάζοντας στον αέρα ο Πάγκαλος την εικαζόμενη συναίνεση που είχε διαπιστώσει ο συνάδελφός του αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Βενιζέλος, ότι προέκυπτε από τις τοποθετήσεις του Σαμαρά και δεδομένου του Καρατζαφέρη, που κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους και απέναντι στον εχθρό του, τον πρόεδρο της ΝΔ.
Κοινή αίσθηση ήταν ότι ο Πάγκαλος χολώθηκε, γιατί πλέον τον αντιμετωπίζει η ηγεσία σαν φτωχό συγγενή, κάτι που και ο ίδιος συντήρησε, καθήμενος κάτω στα έδρανα, ενώ στα κυβερνητικά Βενιζέλος – Παπανδρέου κάθονταν δίπλα δίπλα και όλο κουβέντιαζαν και όταν τελείωσε ο Βαγγέλης την ομιλία του, σηκώθηκε ο πρωθυπουργός να τον συγχαρεί, κάτι που δεν είχε προηγούμενο. Αυτό δε ίσως να τον εξόργισε.
Όμως αλλιώς το αποκρυπτογράφησαν άλλοι, πιο νηφάλιοι. Ήταν συνεννοημένος με τον Παπανδρέου, λένε, ο Πάγκαλος. Να χαλάσει την ατμόσφαιρα και την αίσθηση συναίνεσης που είχε δημιουργηθεί, κι αυτό το εισέπραττε όλο ο Βενιζέλος. Με την παρέμβαση του Πάγκαλου χάλασε το κλίμα, οι τοποθετήσεις του Βενιζέλου πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και όλοι, κανάλια, ραδιόφωνα, μπλογκ, ασχολούνταν με την πρόκληση Πάγκαλου, την αποχώρηση της ΝΔ, με την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής να ικετεύουν να επιστρέψει η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί τι θα πουν στην Ευρώπη βλέποντας άδεια τα έδρανα… Όλη η Βουλή αυτό μόνο συζητούσε, όπως και την άλλη μέρα όλα τα ΜΜΕ.
Είναι μια ερμηνεία που δύσκολα την απορρίπτει κανείς, όταν είναι γνωστό ότι στην πολιτική όλα είναι πιθανά, τίποτε δεν αποκλείεται, είναι διαφορετική η αλήθεια απ’ αυτήν που φαίνεται.
Άλλωστε την εξήγηση αυτή στηρίζουν σε αρκετό βαθμό οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε ο πρωθυπουργός αποδοκιμάζοντας (σε εισαγωγικά) την παρέμβαση του Πάγκαλου, την οποία κατέταξε στη διαφορετική γνώμη για την ιστορία…


Σχολιάστε εδώ