στα Ενδoτερα των ομάδων

=Η βόμβα που έσκασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις συλλήψεις παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών αλλάζει πλήρως το σκηνικό.
Ανεξάρτητα με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν, εάν βέβαια συμβεί κάτι τέτοιο, είναι δεδομένες οι ανακατατάξεις στον χώρο.
=Έχουμε πλούσιο ρεπορτάζ για όλες τις εξελίξεις. Αλλά πριν βγάλουμε συμπεράσματα, θα ‘ναι καλό να περιμένουμε να κάτσει η σκόνη για να δούμε πού πηγαίνει η δουλειά.
=Κάποιοι παρομοιάζουν την ιστορία των στημένων παιχνιδιών με τη σκούπα για την εξάρθρωση των νονών της νύχτας. Τονίζουν ότι κι εκεί μπόρεσαν να δέσουν μερικές υποθέσεις, όχι περισσότερες από 5-6, αλλά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε πολύ περισσότερα άτομα, για να στείλουν το μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
=Κάτι ανάλογο λένε ότι ισχύει και στην υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διαρροές αναφέρουν ότι έχουν δεθεί οι κατηγορίες για 4-5 άτομα για τα στημένα ματς και απλώς για τους άλλους λειτουργεί το καμπανάκι της προειδοποίησης και στο πλαίσιο της τακτικής για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
=Γι’ αυτό καλό θα ‘ναι να περιμένουμε μέχρι να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όπως, άλλωστε, αντιλαμβάνεται ο καθένας όταν παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στα ονόματα των συλληφθέντων.
=Το ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη αφορά στις ενδεχόμενες κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στις ομάδες των οποίων οι παράγοντες εμπλέκονται σε αυτές τις ιστορίες. Θα τιμωρηθούν οι ομάδες ή θα μείνουν στο απυρόβλητο μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεσηκωθούν οι οπαδοί τους σε όλη την Ελλάδα;
=Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για τιμωρίες των ομάδων. Η πρόθεση που γίνεται αντιληπτή είναι να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες, ώστε να μείνουν οι ομάδες έξω από τη διαδικασία.
=Ένα άλλο ερώτημα που κυκλοφορεί στα διάφορα στέκια παραγόντων, αλλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία, αφορά στα βαθιά λαρύγγια της υπόθεσης. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πέρα από τις παρακολουθήσεις με τον υπερκοριό, υπάρχουν και μαρτυρίες από εμπλεκόμενους στην υπόθεση που απολαμβάνουν τα προνόμια όσων βοηθούν στη διαλεύκανση παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.
=Κάθε μέρα που θα περνά, ασφαλώς και θα δημιουργούνται νέα ερωτήματα και εύλογες απορίες. Για τις απαντήσεις θα πρέπει να περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης, την ανάκριση και γενικώς όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
=Το γεγονός, πάντως, ότι κάποιοι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν ήδη το τεκμήριο της αθωότητας, δείχνει την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν μέχρι τέλους την απεμπλοκή τους από την ιστορία. Γι’ αυτό είναι σωστό να περιμένουμε να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια.
=Κάποιες ομάδες, πάντως, αναμένεται να επηρεαστούν άμεσα. Για παράδειγμα, στον Ολυμπιακό Βόλου έχει δικαίωμα υπογραφής ο Μπέος, στον οποίο ανήκει και ο τελευταίος λόγος σε όλες τις σοβαρές αποφάσεις.
=Στην ομάδα της Μαγνησίας, μάλιστα, σήμανε συναγερμός όταν έμαθαν για τη σύλληψη του αφεντικού της. Υπήρξαν πολλοί παίκτες που έσπευσαν να εισπράξουν τα χρήματά τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μήπως και κατασχεθούν.
=Πανικός προκλήθηκε, επίσης, στην Καβάλα. Εκεί εμφανίζεται μπροστά ο Σταύρος Ψωμιάδης, αλλά τις αποφάσεις λαμβάνει ο πατέρας του, ο Μάκης.
=Και οι δύο έχουν μπλέξει σε περιπέτεια και στους «Αργοναύτες» δημιουργείται κενό εξουσίας. Η ομάδα, μάλιστα, δεν έχει ακόμα προπονητή, ενώ το ρόστερ της παραμένει γυμνό, διότι συνήθιζαν οι δύο Ψωμιάδηδες να τρέχουν τις μεταγραφές μετά την 1η Ιουλίου.
=Ο Μπιγκ Μακ, όμως, θέτει σε αμφισβήτηση και το μέλλον του Ηρακλή. Στη Θεσσαλονίκη θεωρούσαν τελειωμένη υπόθεση την απορρόφηση της Καβάλας από τον «Γηραιό», ώστε να μπει ο τελευταίος από το παράθυρο στη Σούπερ Λίγκα και έτσι να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
=Διότι οι συζητήσεις των «κυανολεύκων» με τον Ψωμιάδη είχαν και αυτό το κίνητρο. Τους το δημιούργησε η διάθεση να κοντράρουν για άλλη μια φορά τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος τους είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν θέλει να ακούσει για εμπλοκή του Ψωμιάδη στον Ηρακλή, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο σενάριο που εμφάνιζε ως όχημα του πανύψηλου παράγοντα την Επανομή.
=Οι άλλες δύο ομάδες της κατηγορίας, που ενδεχομένως να αποτελέσουν πρόβλημα, είναι η Κέρκυρα και ο Αστέρας Τρίπολης. Και από τις δύο εμφανίζονται στην υπόθεση αρκετοί εμπλεκόμενοι.
=Οι νησιώτες, βέβαια, έχουν προχωρήσει αρκετά τον σχεδιασμό τους, ενώ είναι στημένοι κατά τέτοιον τρόπο, ώστε δύσκολα θα χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Κυρίως επειδή διαθέτουν μικρό ρόστερ, με περιορισμένο μπάτζετ και έχουν κλείσει τις σημαντικότερες μεταγραφές τους.
=Έχουν, βέβαια, τα κωλύματα με τους Αγρίτη και Μπάρκογλου που ενδεχομένως να συμμετάσχουν στα πλέι οφ, αλλά από κει και πέρα, εάν άρχιζε τώρα το Πρωτάθλημα, η Κέρκυρα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς, καθώς διατήρησε σε σημαντικό βαθμό το περσινό ρόστερ, ενώ έτρεξε ήδη κάποιες προσθήκες.
=Στον Αστέρα μπορεί να μπερδευτούν τα πράγματα. Ο Γιάννης Καϋμενάκης όμως μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία της αρκαδικής ΠΑΕ, ακόμα και αν αντιμετωπίσουν πρόβλημα άλλα στελέχη της ομάδας.
=Από τη δικογραφία, πάντως, απουσιάζουν ονόματα παραγόντων που στην πιάτσα θεωρούσαν βέβαιη τη συμμετοχή τους. Κυρίως επειδή κάποιες ομάδες εμφανίστηκαν στους φακέλους που έστειλε η ΟΥΕΦΑ στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, αλλά και στην Πολιτεία.
=Για παράδειγμα, λείπει στέλεχος ομάδας που θεωρήθηκε από τις πρωταγωνίστριες της ενημέρωσης, την οποία παρείχαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Κι αυτή είναι μια λεπτομέρεια που δεν πέρασε απαρατήρητη.
=Επίσης μια άλλη εκδοχή που κυκλοφόρησε συνέδεε πολλούς από τους εμπλεκόμενους με συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις. Ουσιαστικά τους έφερνε απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση.
=Όλα αυτά, βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να τα υιοθετήσουμε. Επειδή όμως κυκλοφορούμε στην πιάτσα, οφείλουμε να καταγράψουμε όσα ακούγονται.
=Είναι σαφές, πάντως, ότι σε βάθος χρόνου θα ωφεληθούν κάποιες ομάδες που οι παράγοντές τους έμειναν μακριά απ’ όλο αυτό το νταβαντούρι. Τις εμπλεκόμενες, ακόμα και αν γλιτώσουν τώρα τις επιπτώσεις, σταδιακά θα τις πάρει η κάτω βόλτα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με το Αιγάλεω, αλλά και με άλλες ομάδες.


Σχολιάστε εδώ