Σκλαβώνουν την Ελλάδα…

Οι εταιρείες εκδίδουν μετοχές και τα κράτη ομόλογα. Οι μετοχές και κυρίως τα κρατικά ομόλογα αποκτώνται από τις τράπεζες και τους διεθνείς κερδοσκοπικούς οίκους. Ποντάρουν στο κέρδος, τόσο των μετοχών όσο και των ομολόγων, τα οποία έχουν πολύ υψηλό επιτόκιο. Έτσι, ενώ οι καταθέτες στις τράπεζες δεν εισπράττουν σχεδόν τίποτε, οι τράπεζες και οι διεθνείς κερδοσκόποι κερδίζουν υψηλά επιτόκια (από 7% έως 25%) από τα ομόλογα.
Για να αγοράσουν μετοχές ή κυρίως ομόλογα οι τράπεζες και οι διεθνείς κερδοσκόποι, γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η οικονομική πορεία μιας επιχείρησης ή ενός κράτους και αγοράζουν ανάλογα, με υψηλό ή χαμηλότερο επιτόκιο. Δεν αγοράζουν ομόλογα για να βοηθήσουν τα κράτη, αλλά για να κερδίσουν οι ίδιοι.
Όταν οι εταιρείες ή τα κράτη δεν βρίσκονται σε οικονομική άνθηση, τότε οι μετοχές και τα ομόλογα χάνουν μέρος της αξίας τους και φυσικά τη ζημία την υφίστανται οι κάτοχοι των μετοχών ή ομολόγων (εγχώριοι και διεθνείς κερδοσκόποι). Οι κάτοχοι ομολόγων δεν μπορούν να κατάσχουν κρατική περιουσία.
Στην περίπτωση της Ελλάδος οι κάτοχοι των κρατικών ομολόγων κινδύνευαν και κινδυνεύουν να χάσουν λεφτά από τα (ελληνικά) κρατικά χαρτιά και να μην μπορούν να κατάσχουν δημόσια περιουσία.
Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η «τρόικα» ως «ευεργέτης της Ελλάδος» και σε συμφωνία με την κυβέρνηση υπογράφεται η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα χρήματα που θα σας δώσουμε δεν θα τα διαθέσετε στην εσωτερική σας αγορά για ανάπτυξη, αλλά θα τα δίνουμε στους κατόχους των ομολόγων σας, δηλαδή στους διεθνείς κερδοσκόπους. Εσείς θα μας δώσετε το δικαίωμα να κατάσχουμε δημόσια περιουσία αν δεν πληρώνετε τις δόσεις, οι οποίες θα είναι από χρήματα που δώσαμε στους κερδοσκόπους-κατόχους ελληνικών ομολόγων!».
Έτσι, εκεί που οι κερδοσκόποι (γερμανικές – γαλλικές τράπεζες, διεθνείς αγορές κ.λπ.) θα έχαναν χρήματα από ελληνικά ομόλογα, με τη μέθοδο των «ευεργετών» μας (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ) εισπράττουν τα κέρδη τους από τους «ευεργέτες» και η χώρα μας σκλαβώνεται για γενιές, εκχωρώντας στους «ευεργέτες» της όλη τη δημόσια περιουσία της.
Θα λέγεται Ελλάδα, χωρίς ελλαδική περιουσία, χωρίς ελευθερία, αφού κανένας νόμος δεν θα ψηφίζεται χωρίς την έγκριση της «τρόικας»! Η χώρα μας επομένως, από ελεύθερη, μετατρέπεται για γενιές σε χώρα υπόδουλη…
Να γιατί αντιδρά ο λαός με τον ξεσηκωμό, να γιατί θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε. Εδώ ισχύει το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο», μόνο που δυστυχώς το σύνθημα αυτό θα πρέπει να τροποποιηθεί, ώστε να περιλάβει και την κυβέρνηση: «ΠΑΣΟΚ, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο».
Οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία ευθύνη για τα όσα ο Γιώργιος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του αποφασίζουν και υπογράφουν εις βάρος της Ελλάδος.
Τα τανκς των κατακτητών (Γερμανών κ.λπ.) τα πολέμησε ο ελληνικός λαός, τους «ευεργέτες» των κερδοσκόπων επενδυτών και υποδουλωτές της χώρας μας θα πρέπει να τους αφήσει στην ησυχία τους να λυμαίνονται τον ελληνικό λαό; Φυσικά και όχι! Ας ξεσηκωθούμε όλοι για μια συνεχή αντίσταση ενάντια στην υποδούλωση της χώρας μας.

Τάσος Κρικέλης
τ. Βουλευτής – σ. Δικηγόρος


Σχολιάστε εδώ