Προτεραιότητα ο ψηλός για Ίβκοβιτς – Ολυμπιακό

Όλα τα είχε ο Γιάννης Μπουρούσης, η εμπλοκή του στην περιπέτεια που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο του έλειπε. Για τον διεθνή σέντερ, βέβαια, δεν προκύπτει κάτι μεμπτό, αλλά η έκταση που πήρε το θέμα, σε συνδυασμό με όσα φέρεται να λέει, ουσιαστικά του κλείνουν την πόρτα του Ολυμπιακού. Ούτως ή άλλως, όπως είχαμε αποκαλύψει και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μόνο υπέρ της παραμονής του Μπουρούση δεν τασσόταν στις συζητήσεις του με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Αν δει κάποιος τις όποιες διερευνητικές κινήσεις έχουν κάνει έως τώρα οι «ερυθρόλευκοι», θα πειστεί ότι το πλάνο στον Πειραιά δεν περιλαμβάνει τον καρδιτσιώτη σέντερ. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επιχείρησαν να μάθουν τις προθέσεις του Κρστιτς, αλλά ο σέρβος σέντερ έκλεισε στην ΤΣΣΚΑ, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στην Ευρωλίγκα, μετά την κακή χρονιά που έκανε φέτος. Έπειτα ακολούθησε ο Άντερσεν, με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν και σε συζητήσεις για το οικονομικό. Αλλά λόγω της συζύγου του, ο έμπειρος σέντερ προτίμησε τη Σιένα. Θα μπορούσε, βέβαια, να ισχυριστεί κάποιος ότι οι επαφές αφορούσαν στην κάλυψη του κενού που δημιούργησε ο τραυματισμός του Ράσο Νεστέροβιτς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες αναζητούν σέντερ και για τη θέση του Μπουρούση, ο κύκλος του οποίου κλείνει στο Λιμάνι. Εκτός και αν ενεργήσουν οι «ερυθρόλευκοι» με τη λογική όταν αν βγει το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, θα ‘ναι σαν να υιοθετούν όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για μια παράμετρο που μπορεί να παίξει τον ρόλο της.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιαννακόπουλο

Μπορεί η είδηση ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να έπεσε ως βόμβα πριν από μερικές μέρες, αλλά ο κόσμος του «τριφυλλιού» αδυνατεί να δεχθεί την προοπτική ότι θα αποχωρήσει από την κορυφαία ομάδα του ελληνικού αθλητισμού ο πλέον επιτυχημένος παράγοντας. Η άπνοια που επικρατεί σε όλα τα θέματα, βέβαια, έχει αυξήσει την αγωνία.
Υπάρχουν, άλλωστε, σοβαρές εκκρεμότητες, όπως τα συμβόλαια των Φώτση, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου που λήγουν, ενώ απαιτείται και η ενεργοποίηση στην οψιόν του Νίκου Καλάθη. Όλοι οι παίκτες, όμως, δείχνουν ότι εμπιστεύονται απόλυτα τον Παύλο Γιαννακόπουλο και γι’ αυτό αποφεύγουν να μπουν σε οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους ενδιαφερόμενους μνηστήρες. Κι αυτοί είναι αρκετοί, ειδικά για τον Φώτση, ο οποίος προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν. Την εμπιστοσύνη του στον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά και στον Θανάση, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο σέρβος κόουτς βρέθηκε στη Βαρκελώνη, μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Ιτούδη, για να διδάξουν σε σεμινάριο της Ευρωλίγκας, αλλά τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν ανησυχεί για την επόμενη μέρα, καθώς ξέρει ότι οι Γιαννακόπουλοι θα αποφασίσουν με βάση ό,τι είναι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ χτυπά πόρτες για να… συγχωνευθεί

Η πρώτη κίνηση, στην οποία προχώρησαν οι νομικοί της ΑΕΚ μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που δικαιώνει τον Ηλυσιακό, ήταν η αίτηση για ανάκληση της απόφασης. Γνωρίζουν, όμως, εκ των προτέρων οι «κιτρινόμαυροι» πως δύσκολα θα αλλάξει η μοίρα τους και γι’ αυτό αναζητούν άλλη φόρμουλα προκειμένου να παραμείνει η Ένωση στην Α1. Το σενάριο της συγχώνευσης παίζει αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα και ο Ηλυσιακός πρωταγωνίστησε σε αυτό, αλλά ο πρόεδρος της συγκεκριμένης ΚΑΕ, Παντελής Γαμπιεράκης, το απέρριψε κατηγορηματικά.
Ο Μπάμπης Καραμανλής προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του, όπως συμβαίνει με κάθε πνιγμένο. Οι πληροφορίες τον θέλουν να χτύπησε ακόμα και τις πόρτες των ομάδων που εξασφάλισαν την άνοδο από την Α2, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Και κυρίως δεν φαίνεται να είναι προοπτική με πιθανότητες για τον «Δικέφαλο». Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι της ΑΕΚ επιχειρούν να πιέσουν, ώστε να γίνει αναδιάρθρωση με αύξηση των κατηγοριών, ενώ ποντάρουν και στον υποβιβασμό κάποιας άλλης ομάδας στα πρότυπα του ποδοσφαίρου, επειδή δεν θα πληροί τις προδιαγραφές της Α1. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, το εισιτήριο πάει στην επόμενη ομάδα της Α2. Γενικώς τα πράγματα είναι άσχημα για την Ένωση, αλλά ο Καραμανλής το παλεύει.


Σχολιάστε εδώ