Παραιτήθηκε ακαδημαϊκός για την παράνομη εκλογή του Χ. Ρούσσου

Κατά τη διαδικασία συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Παρευρεθέντες ακαδημαϊκοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους, αλλά όμως δεν καταγράφηκε στα πρακτικά!

Πέντε πρώην πρόεδροι της Ακαδημίας και ένας αντιπρόεδρος αποχώρησαν γιατί δεν ήθελαν να μετάσχουν σε συνεδρίαση της Ολομέλειας που ήταν παράνομη για να μη θεμελιωθεί το δικαίωμα να συγκαλείται η Ολομέλεια σε συνεδρίαση την περίοδο που είναι κλειστή, με την επίκληση της συνεδρίασης για την εκλογή του κ. Ρούσσου.

Αντιδρώντας σʼ αυτές τις μεθοδεύσεις, που εκθέτουν την Ακαδημία, η οποία πρέπει να δίνει το παράδειγμα σεβασμού στους νόμους και στις διαδικασίες, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο ακαδημαϊκός κ. Γεώργιος Μητσόπουλος, κορυφαίος νομικός και πολυβραβευμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νόμιμοι υποψήφιοι για την έδρα, που ήταν ο καθηγητής Σπυρίδων Μουλόπουλος και η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου, και είχαν τα απαραίτητα προσόντα, ενώ ο κ. Ρούσσος ήταν εκτός προδιαγραφών, πρόκειται να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εκλογής του κ. Ρούσσου.

Παράλληλα η Τάξη θα κάνει έγγραφη καταγγελία στην υπουργό Παιδείας, ζητώντας να διατάξει τη διενέργεια ελέγχου.

Σύμφωνα με ακαδημαϊκούς, η εκλογή έπρεπε να γίνει από την Τάξη αλλά… παρακάμφθηκε γιατί σε δύο προηγούμενες απόπειρες ο κ. Ρούσσος δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Παράλληλα, πρόκειται να σταλεί στην υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου έγγραφη καταγγελία για τις παρανομίες που έγιναν, ζητώντας να διαταχθεί έλεγχος.


Σχολιάστε εδώ