Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο της Αθήνας

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι η περίπτωση του διευθύνοντος συμβούλου της Τεχνόπολης Κώστα Μπιτζάνη, ο οποίος παρά τη μεγάλη οικονομική του επιφάνεια (είναι γνωστός πολιτικός μηχανικός) αμείβεται με 63.000 ευρώ ετησίως! Αντίστοιχα, η πρώην πρόεδρος της Τεχνόπολης Ευφροσύνη Δοξιάδη, που παραιτήθηκε επικαλούμενη λόγους υγείας, στην πραγματικότητα όμως επειδή δεν είχε καμία αρμοδιότητα αφού τη διοίκηση την ασκούσε ο κ. Μπιτζάνης, έπαιρνε 43.000 ευρώ ετησίως.

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (είχε και τις δύο ιδιότητες, κυρίως για λόγους οικονομίας) Φώτης Ιγνατίου είχε συνολικές ετήσιες αποδοχές 35.000 ευρώ.

Ο κ. Μπιτζάνης, που είναι σύζυγος της Μαρίας Ρεπούση (ναι, αυτής που «είδε» συνωστισμό στην άγρια σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης από τους Τσέτες του Κεμάλ Ατατούρκ) ετοιμάζεται να πετάξει στον δρόμο τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου της Τεχνόπολης, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τουλάχιστον δέκα συνεχή χρόνια. Κι αυτό γιατί έχει αποφασίσει την αντικατάστασή τους με νέο προσωπικό της αρεσκείας του. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, των οποίων οι συμβάσεις είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, παγιδεύθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος τους είχε ζητήσει να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους, υποσχόμενος ότι θα φροντίσει για την εργασιακή τους μονιμότητα. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε και τώρα οι υπάλληλοι αυτοί βλέπουν την πόρτα την εξόδου. Ο κ. Μπιτζάνης θέλει επίσης να κλείσει το Μουσείο της Μαρίας Κάλλας, που λειτουργεί στον δεύτερο όροφο της στρογγυλής Βαρέλας, γιατί όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του κ. Κακλαμάνη, «έχει λίγα εκθέματα». Το χρήμα που σκορπάει ο δήμαρχος έχει και συνέχεια, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφορικής (ΔΑΕΠ) θα αμείβεται με 65.250 ευρώ τον χρόνο! Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και το διοικητικό προσωπικό του Αθήνα 9,84 κινδυνεύουν να μη δουν στο τέλος του μήνα το χρώμα του χρήματος. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της πληρωμής τους.


Σχολιάστε εδώ