ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

****

ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΕΣ διαστάσεις τείνει να πάρει η «γκρίζα προπαγάνδα» σε βάρος της ΝΔ. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης έκανε τον γύρο βουλευτικών και δημοσιογραφικών γραφείων η φήμη ότι από ώρα σε ώρα η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα ανακοίνωνε την αποπομπή της ΝΔ, με το αιτιολογικό ότι ο Αντ. Σαμαράς αρνείται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Φήμη εξωφρενική, ακατανόητη και εν τέλει εξωπραγματική, όπως αποδείχθηκε. Αρκετή ωστόσο για να προκαλέσει αναστάτωση στα ηγετικά κλιμάκια της παράταξης, στη Λ. Συγγρού να σημάνει συναγερμός, οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες να… τρέχουν και να μη φτάνουν. Πώς και από πού προήλθε η φήμη, παραμένει αδιευκρίνιστο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι «έφθασε» στην Αθήνα από συγκεκριμένους ανταποκριτές…

****

ΔΕΝ μπορεί, πλάκα της κάνουν (και) οι… εταιρείες δημοσκοπήσεων. Για την Ντ. Μπακογιάννη, λέω. Στην τελευταία έρευνα της GPO για το MEGA η Δημοκρατική Συμμαχία συγκέντρωνε ποσοστό 2%, μακριά δηλαδή από το όριο εισόδου στη Βουλή, αλλά υπήρχαν και… χειρότερα. Πάνω από αυτήν ήταν η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη με 3%, οι Οικολόγοι με 2,1%, αλλά και το… Άρμα Πολιτών με 2,2%, το οποίο έχει περισσότερα στελέχη παρά οπαδούς. Αν οι εταιρείες, πάντως, προσπαθούν να σπάσουν τα νεύρα της Ντόρας, τους ενημερώνω ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

****

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ, όσο και θορυβημένοι, εμφανίζονται οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με το «αρνητικό κλίμα» που συναντούν στις επαφές τους με τους περισσότερους ευρωπαίους ομολόγους τους, με αφορμή τη στάση του κόμματος για το Μνημόνιο. Τελευταία, μάλιστα, και από κόμματα που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. «Οι άνθρωποι δεν έχουν αίσθηση του προβλήματος της Ελλάδος, δεν ενδιαφέρονται επί της ουσίας για τις θέσεις της ΝΔ» ανέφερε ένας εκ των ευρωβουλευτών και πρόσθεσε: «Το μόνο που τους απασχολεί είναι να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, ακόμη κι αν η συγκεκριμένη πολιτική έχει αποτύχει»!


Σχολιάστε εδώ