διάδρομοι και ψίθυροι

• Geniki Bank: Οι Γάλλοι φαίνεται πως συνεχίζουν να στηρίζουν την επένδυσή τους. Η γενική συνέλευση της τράπεζας έδωσε το πράσινο φως για τη δρομολογούμενη μείωση κεφαλαίου, πάντα με τη στήριξη της «μητρικής» Societe Generale. Η προτεινόμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα φτάσει στα 99 εκατ. ευρώ με αντίστοιχο συμψηφισμό ζημιών και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 0,30 ευρώ (από 1 ευρώ).

• Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξεκινά και ουσιαστικά η διαδικασία συγχώνευσης με την Τ Βank.

• Εθνική Τράπεζα: Η περαιτέρω θωράκιση της κεφαλαιακής της επάρκειας είναι, κατά τον επικεφαλής της κ. Ταμβακάκη, η βασική προτεραιότητα της διοίκησης της τράπεζας. Η αγορά επί της ουσίας εξέλαβε αυτήν τη δέσμευση ως απαρχή νέας διαχείρισης του ενεργητικού και της ρευστότητας της τράπεζας. Ίδωμεν τι θα σημάνει αυτό για την αγορά.

• Συνεχίζονται οι επιλογές των μεγάλων θεσμικών με κριτήριο την… ασφάλεια. Κατά το δυνατόν! Με βάση αυτό το κριτήριο λοιπόν, τα περισσότερα report δίνουν ως «ιδανικό χαρτοφυλάκιο» για το υπόλοιπο του έτους τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Motor Oil, Frigoglass, Τέρνα Ενεργειακής, Μέτκα και γενικότερα τον όμιλο Μυτιληναίου, την Τράπεζα Κύπρου, τη Folli Follie και από τις κατασκευές τον Ελλάκτωρα και τη ΓΕΚ Τέρνα.

• Έδραση: Ακόμα μία ελληνική εταιρεία από τον χώρο των κατασκευών που επιμένει στην… εξωστρέφεια! Η διοίκησή της ανακοίνωσε την υπογραφή τριών νέων έργων στη Ρουμανία.


Σχολιάστε εδώ