δημοτικές παρωδίες

*** Για πρώτη φορά δεν θα φιλοξενηθούν φέτος στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα παιδιά από τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και τις ορθόδοξες χώρες. Το ανακοίνωσε η κ. Γιαννοπούλου κατά τη συνεδρίαση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, λέγοντας ότι «λεφτά δεν υπάρχουν». Από την άλλη, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζονται να φιλοξενηθούν παιδιά λαθρομεταναστών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, για Έλληνες και αλλοδαπούς από τη νέα δημοτική αρχή.

*** Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες αλλοδαποί δεν κατέθεσαν τα προβλεπόμενα χαρτιά (φορολογική δήλωση, άδεια παραμονής), για την εγγραφή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς κι όμως οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η σχετική προθεσμία έληξε στις 15 Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα βγουν στο τέλος Ιουλίου. Στο μεταξύ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών τον Δεκέμβριο και περίπου 5.000 παιδιά να βρεθούν στον δρόμο. Κι αυτό γιατί στις αρχές Δεκεμβρίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι 508 συμβασιούχοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Σε περίπτωση που τα διοικητικά δικαστήρια απορρίψουν το αίτημά τους, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να απολυθούν και η εξεύρεση αντικαταστατών τους θα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει καταμεσής της σχολικής χρονιάς. Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης, που ξέρει ότι θα υπάρξει πρόβλημα, τονίζει ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχει ζητήσει την παραμονή τους, όπως και οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

*** Με απόλυση, όμως, κινδυνεύουν και πολλοί εργαζόμενοι στη Φιλαρμονική του δήμου (ΠΟΔΑ). Στους συγκεκριμένους ο δήμος οφείλει από 3.000 έως 5.000 ευρώ (δεδουλευμένα), αλλά αρνείται να τα αποδώσει επικαλούμενος αστείους λόγους. Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά ο συνδυασμός Καμίνη απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση.

*** Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Παρά το γεγονός ότι ο Φώτης Προβατάς παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας με αφορμή το θέμα της «Υπατίας», διατηρεί το γραφείο του στον πέμπτο όροφο του δημαρχείου της οδού Λιοσίων. Ο κ. Καμίνης, που κάποτε δεχόταν πολιτική καθοδήγηση από τον κ. Προβατά, όταν και οι δύο ήταν στον «Ρήγα Φεραίο», δεν θέλησε να διώξει τον παλιό του φίλο από το δημαρχείο. Κι εμείς ρωτούμε: Με ποια ιδιότητα ο κ. Προβατάς διατηρεί το γραφείο και τη γραμματέα του; Όπως είναι γνωστό, οι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν δικαιούνται τέτοιων προνομίων.

*** Στο έλεος του χρόνου έχει αφήσει ο δήμος την οικία Δουρούτη, που ο δωρητής της ήθελε να μετατραπεί σε μουσείο, προσφέροντας μάλιστα και πολλά εκθέματα. Ωστόσο η αποδοχή της κληρονομιάς γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη Κακλαμάνη.

*** Με άδειες εμπορικών καταστημάτων λειτουργούν εκατοντάδες μαγαζιά στην 6η δημοτική κοινότητα που πωλούν μέχρι και… κρέας. Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Ιγνατίου, ο οποίος είπε ότι πρέπει κάτι να γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα, που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Υπενθύμισε μάλιστα την έκρηξη φιαλών αερίου σε κομμωτήριο της Μιχαήλ Βόδα που ανήκε σε αλλοδαπό, ο οποίος είχε μετατρέψει το μαγαζί του σε μίνι μάρκετ. Ο κ. Ιγνατίου έθεσε επίσης το οξύτατο πρόβλημα των οίκων ανοχής στην ευρύτερη περιοχή της Αχαρνών και της Λιοσίων. Πράγματι τα «κόκκινα φανάρια», αντί να κλείνουν λόγω κρίσης, αυξάνονται, αφού ανοίγουν συνεχώς νέα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

*** Μένεα κατά της προέδρου του ΟΝΑ Παναγιώτας (Τούλας) Ψαρράκη πνέουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού, που (εξ)αναγκάζονται να στελεχώνουν τις εκδηλώσεις που αυτή διοργανώνει στις πλατείες της πόλης. Όπως λένε, κάθονται μέχρι αργά το βράδυ για να επιβλέψουν τη διοργάνωση και δεν εισπράττουν ούτε ευρώ υπερωρία. Η σταγόνα πάντως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απαίτησή της να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις και τον Ιούλιο – Αύγουστο. «Εμείς δεν θα πάμε διακοπές», αναφώνησαν, για να λάβουν ως απάντηση ένα αδιάφορο σήκωμα των ώμων.

*** Τι θα γίνει επιτέλους με την πλατεία Κυψέλης, που έχει κατακλυστεί από πλήθος αλλοδαπών που όλη τη μέρα κάθονται στα παγκάκια και παίζουν χαρτιά; Οι μητέρες που συνοδεύουν τα παιδιά τους για να παίξουν δεν έχουν πού να καθίσουν, αφήστε τη βρομιά στην πλατεία.

*** Κάτι πρέπει να κάνετε, κ. Καμίνη, με το κτίριο της οδού Μηθύμνης 19 που στεγάζει το νηπιαγωγείο της φιλιππινέζικης κοινότητας. Είναι εντελώς ακατάλληλο για τη φιλοξενία παιδιών και έτοιμο να καταρρεύσει. Το θέμα ήρθε στη Βουλή, έπεσαν και οι σχετικές μηνύσεις, αλλά κάποιος πρέπει να βιαστεί πριν θρηνήσουμε θύματα. Πρόκειται για ένα ερείπιο, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε φέρετρο.


Σχολιάστε εδώ