Δεν δίσταζε να εγκαταλείπει αξιώματα…

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και στενό φίλο του Έβερτ, Δημήτρη Σιούφα.

Τα κατέθεσε μιλώντας στο πολιτικό μνημόσυνο που έγινε στη Βουλή για τον εκλιπόντα «Μπουλντόζα» πολιτικό. Σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του ο κ. Σιούφας πρόσθεσε:
«Δεν δίσταζε να εγκαταλείπει αξιώματα όταν η διακονία τους συγκρούετο με τις δικές του αξίες, πράγμα σπάνιο αλλά ευτυχώς όχι σε πλήρη έλλειψη στην εποχή μας. Προσωποποιούσε το θάρρος στην πολιτική. Πολλοί τον θεωρούσαν εξαιρετικά πρακτικό άνθρωπο. Έτσι ήταν.

Αλλά το πετύχαινε επειδή είχε ένα βαθιά ριζωμένο πλέγμα ιδεών και αξιών που τον οδηγούσαν. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στη σημερινή καιροσκοπική εποχή. Δεν του έλειψε ποτέ το θάρρος όταν στη σημερινή εποχή ο φόβος της απομάκρυνσης από το “πολιτικά ορθό” έγινε κατάρα του δημόσιου βίου».

Φτωχός έφυγε!

Σε εποχές που βουίζει ο κόσμος για τα πλούτη που έχουν αποκομίσει από την παραμονή τους στον δημόσιο βίο πολιτικοί (κυρίως χρηματίσαντες υπουργοί), ο Έβερτ δεν είχε τίποτε, όπως προέκυψε από τη διαθήκη που άφησε και η οποία ανοίχθηκε την περασμένη εβδομάδα. Καμία κατάθεση δεν είχε, το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο ήταν ένα αυτοκίνητο Μερσεντές 190 του 1989 και ένα σαραβαλάκι χωρίς… ρόδες!


Σχολιάστε εδώ