Αναζητήστε τον φάκελο της ΕΑΧΑ… κύριε Παπακωνσταντίνου

Θα ανακαλύψετε σωρό παρανομιών αλλά και όργιο διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που η χώρα ψάχνει ως και το τελευταίο ευρώ, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ως «τσάρος» που ήσαστε μέχρι πρότινος.

Έτσι για να πάρετε, κύριε υπουργέ, μια πρώτη γεύση των υπόπτων που συμβαίνουν στην ΕΑΧΑ, ο κανονισμός της «…καταρτίζεται κατά παρέκκλιση των διατάξεων της Εθνικής Νομοθεσίας…». Δηλαδή ο συγκεκριμένος φορέας εξαιρείται των πάντων και κάνει ό,τι θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο! Όχι μόνον η ΕΑΧΑ δεν μεταφέρθηκε σε κάποιο δημόσιο κτίριο, ούτως ώστε να μην πληρώνει ο ελληνικός λαός 190.000 ευρώ τον χρόνο για ενοίκιο για τα γραφεία της σε πολυτελές ιδιωτικό κτίριο (1.300 τ.μ. για 25 άτομα), αλλά έστειλε εκεί η προκάτοχός σας, κυρία Μπιρμπίλη, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, στεγάζοντας έτσι μια ακόμη δημόσια υπηρεσία σε ενοικιαζόμενο πανάκριβο πολυτελές ιδιωτικό κτίριο.

Όσο για τον βίο και την πολιτεία της κ. προέδρου της ΕΑΧΑ (ευνοουμένης της κ. Μπιρμπίλη και της κ. Καλτσά), η οποία αποσπάστηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην ΕΑΧΑ το έτος 1998, έκανε τη ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ (έργο για το οποίο ακόμα ψάχνουν τις υπερβάσεις) με μελετήτρια την κ. Καλτσά (σημερινή γ.γ. του ΥΠΕΚΑ!), και έγινε τεχνική διευθύντρια το έτος 2002 – διορισμός παράνομος.

Η απόφαση της απόσπασής της δεν έγραφε ούτε τη διάρκεια της απόσπασης, ούτε τον τρόπο αμοιβής, ούτε το ύψος της αμοιβής, δηλαδή γιʼ αυτήν την κυρία δεν ισχύει ό,τι ισχύει για τους συναδέλφους της. Είναι αποσπασμένη παράνομα 20 χρόνια σε διάφορους φορείς (ΕΑΧΑ, Οργανισμός Αθήνας) χωρίς να έχει επιστρέψει ούτε μία μέρα στη θέση της! Για την κυρία αυτή δεν ισχύει κανένας νόμος! Τον Μάρτιο 2010 διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΑΧΑ, διορισμός παράνομος και αυτός, τον οποίο φρόντισε και πάλι η κ. Μπιρμπίλη να καλύψει εκ των υστέρων, με φωτογραφική διάταξη στον Ν. 3854/2010, άρθρο 11, νόμο για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών… (Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός είχε απαιτήσει από τους υπουργούς του να μην μπαίνουν άσχετες διατάξεις στους νόμους!) Από το 1998 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, όταν οι νόμοι που εσείς ψηφίσατε, κύριε Παπακωνσταντίνου, καθόρισαν το ύψος των αμοιβών, εισέπραττε πολύ μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές που δικαιούνταν ως δημόσιος υπάλληλος.

Επίσης ο τεχνικός διευθυντής της ΕΑΧΑ, ο οποίος προσελήφθη στο τέλος του 2010, είναι και αυτός αποσπασμένος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ (!), με απολαβές πολύ υψηλότερες και αυτός από αυτές που δικαιούται ως δημόσιος υπάλληλος.


Σχολιάστε εδώ