Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Κύριε Διευθυντά,
Δύο παρατηρήσεις:
1) Ο νέος πορτογάλος πρωθυπουργός, μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση, οργάνωσε το Υπουργικό του Συμβούλιο και, από 16 υπουργούς, τους έκανε 11! Η ευέλικτη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει πλέον 41 υπουργούς και υφυπουργούς, από 49 που είχε πριν. Και περικοπές τίποτα! Το μόνο που βιάσθηκαν να «περικόψουν» ήταν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αν είναι δυνατόν!
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε: ασυνεννοησία, γραφειοκρατία και ανάπτυξη μηδέν.
2) Βέβαια οι πρωθυπουργοί των «αδερφών» χρεοκοπημένων χωρών δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις όπως επιδόματα «εγκαίρου προσελεύσεως» ή προώρων συνταξιοδοτήσεων ή και μετατάξεων των υπαλλήλων χωρίς να παρουσιάζονται ποτέ, παρά μόνον για τον μισθό και τη σύνταξη.
Όσο για τα νέα υπουργεία, αλλάζουν λίγο τον τίτλο και τοποθετούν συνήθως άσχετους ανθρώπους να βάλουν… τα ίσια ανάποδα! Και η συνταγή περικοπών των συντάξεων καλά κρατεί, δηλαδή χρήματα τα οποία κατετίθεντο όσο εργαζόταν ο νυν συνταξιούχος από τον ίδιο. Κάθε τόσο το κράτος αφαιρεί μέρος από τα χρήματα τα οποία ΔΕΝ του ανήκουν, δηλαδή τα κλέβει. Και οι αυξήσεις στα τρόφιμα (ΦΠΑ), όπως και οι αυξήσεις και εισφορές για τα ακίνητα όλο και ανεβαίνουν, και κοντολογίς τίποτα πια δεν κινείται. Και είμαι σίγουρη ότι οι άλλοι θα βγουν γρήγορα από το ΔΝΤ και εμείς θα αυτοσχεδιάζουμε.
Πραγματικά δεν νομίζω ότι είχαμε ποτέ άλλοτε μια τόσο ανίκανη, σχεδόν ανύπαρκτη κυβέρνηση, ούτε είχαμε πέσει ποτέ τόσο χαμηλά. Κρίμα, γιατί έχουμε μεγάλο πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο, ένα θαυμάσιο κλίμα και φυσικές ομορφιές, βαθιές παραδόσεις και ιστορία, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και αποφασισμένοι και ικανοί ΗΓΕΤΕΣ.
Αλλά… δεν ξέρει κανείς καμιά φορά.

Πηνελόπη Κόντη
Αθήνα


Σχολιάστε εδώ