Υπό πολιορκία συνεδρίασε η Βουλή

Είχαν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Σύνταγμα.

Απʼ όλες τις πλευρές. Κομμένη η πρόσβαση από το ύψος του «Χίλτον». Κλειστή η Μιχαλακοπούλου προς το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κανένας δεν μπορεί να πλησιάσει στη Βουλή. Η είσοδος απαγορευμένη εκτός από τους δημοσιογράφους.

Όλες οι πάροδοι, Μέρλιν, Σόλωνος, φραγμένες από τα ΜΑΤ.

Ανοικτή η πρόσβαση στη Βουλή μέσω Ηρώδου Αττικού μόνο σε υπουργούς και βουλευτές. Με τη συνοδεία περιπολικών και μοτοσικλετιστών.

Φράχτης και κιγκλιδώματα είχαν κατασκευαστεί έξω από τη Βουλή, για να μην μπορούν οι «Αγανακτισμένοι» να προσεγγίσουν στο κτίριο. Και μπουν μέσα.

Χιλιάδες αστυνομικοί είχαν μεταφερθεί από όλους τους νομούς της χώρας. Ταλαιπωρημένοι, κουρασμένοι, άπλυτοι (τους είπαν ότι θα μείνουν δύο μέρες και δεν πήραν μαζί τους ούτε… εσώρουχα), για να φρουρούν τη Βουλή.

Παρά ταύτα, παρά την τρομακτική επιχείρηση, ο πρωθυπουργός δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες.

Με νεράντζια και μπουκάλια νερό έλουσαν το αυτοκίνητό του και τη συνοδεία – συμβατικά, περιπολικά και μοτοσικλέτες.

Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας… υποδοχής πρωθυπουργού. Ούτε τις μέρες της αποστασίας δεν είχαν τύχει τέτοιας αποδοκιμασίας οι πρωθυπουργοί του Παλατιού, της Φρειδερίκης…

Η Τετάρτη 15 Ιουνίου ήταν Μαύρη Τετάρτη. Για πρώτη φορά η ελληνική Βουλή συνεδρίασε υπό πολιορκία! Εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που φέρνει τον κόσμο σε απόγνωση, με απολύσεις, δυστυχία, φτώχεια. Ήταν μια μέρα πολύ μελανή για τον πρωθυπουργό.

Ευτυχώς λειτούργησε η Βουλή, δούλεψαν Ολομέλεια και Επιτροπές όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί. Αλίμονο για τη Δημοκρατία αν η Βουλή έκλεινε…


Σχολιάστε εδώ