Σε εκλογική ετοιμότητα το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με τη συγκροτημένη -μακράν όλων- οργανωτική δομή του έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκλογών, που στον Περισσό τις θεωρούν αναπόφευκτες μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Έχουν μάλιστα κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για την εκλογική επίδοση του κόμματος, αφού η τελευταία δημοσκοπική εκτίμηση ψήφου έδινε στο ΚΚΕ ποσοστό της τάξεως του 11%, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Έτσι, καλούν σε συμπόρευση τα λαϊκά στρώματα που είτε διαδηλώνουν στις πλατείες είτε ψήφισαν και στήριξαν στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «ανεξάρτητα εάν έχουν διαφορές μαζί μας για τα ζητήματα του σοσιαλισμού».

Υπενθυμίζουν ότι το ΚΚΕ είναι ένα πολύ έμπειρο κόμμα και τονίζουν ότι έγκαιρα (από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ακόμα, στις αρχές του ’90) είχε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό για όσα δραματικά βιώνει σήμερα.

Ως εκ τούτου, τονίζουν, η πρόταση του κόμματος για «λαϊκή συμμαχία», με στόχο την ανατροπή συνολικά του συστήματος, είναι σήμερα ώριμη και εκτιμούν ότι οι εκλογές «μπορούν να αποτελέσουν ένα βήμα για να επιφέρουμε ρήγμα στο αντιδραστικό αστικό πολιτικό σύστημα, αφού όταν οι επάνω έχουν δυσκολίες και αδυναμίες τότε πρέπει ο λαός να γίνει πιο επιθετικός, πιο μαχητικός, πιο ισχυρός».

Οι εκλογές που ζητάμε, λένε τα στελέχη του κόμματος, δεν μπορεί να είναι οι εκλογές που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί εμείς θέλουμε μια αδύναμη κυβέρνηση, αφού το να προκύψει μια λαϊκή κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές είναι δύσκολο λόγω του ότι ένα μέρος του λαού θα χειραγωγηθεί. Όμως, συνεχίζουν, μια αδύναμη κυβέρνηση, που ο λαός θα μπορεί να την πολεμήσει και να της χαλάσει τα σχέδια, είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να δώσουμε αλυσιδωτά μια σειρά από μάχες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, ώστε να κερδίσει τελικά τον πόλεμο ο λαός.

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν την εβδομάδα που πέρασε για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τονίζουν ότι παρά την αποτυχία του εγχειρήματος έγινε ένα σημαντικό βήμα στο να συνηθίσει ο λαός την ιδέα της συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, που κάποτε -ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν- ήταν μια «ανίερη συμμαχία». Στην ουσία, λένε, πέρα από τα όσα λέγονται για τους προσωπικούς χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου ή του Α. Σαμαρά, η επιδίωξη ήταν να μπει στο προσκήνιο η «κυβέρνηση σωτηρίας», κάτι που θα έχει συνέχεια ακόμα και με παραμερισμό προσώπων.

Στο ΚΚΕ είναι βέβαιοι ότι, ακόμα κι αν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, δεν μπορεί να σταθεί, και αυτό είναι μια ευκαιρία για το λαϊκό κίνημα αφού εν τω μεταξύ, παρά τους τακτικισμούς των κυρίαρχων κομμάτων, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα τρέχουν, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι σχετικές συζητήσεις εντείνονται και προαναγγέλλουν νέα αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων.

«Να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία, να γίνουν εκλογές και να πάρει ο λαός την ευθύνη του, όπως κι εμείς να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους για την αναγκαιότητα πάλης με κατεύθυνση τη ριζική αλλαγή», είναι η απάντηση του Περισσού στα όσα βιώσαμε και βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες.


Σχολιάστε εδώ