Πολλαπλασιάζονται οι αυτοκτονίες στην Κρήτη!

Αυτό επισημαίνει με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (ΕΠΚΑΧΑΝ), στην οποία περιγράφει με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον νομό. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η ΕΠΚΧΑΝ, ως κοινωνική οργάνωση, στέγαστρο ελπίδας χιλιάδων συμπολιτών μας, οφείλει και έχει καθήκον να τη μεταφέρει σε σας, εκπέμποντάς σας σήμα SOS βάσει της καθημερινής βιωματικής μας εμπειρίας και να σας επισημάνουμε και τον δικό μας προβληματισμό, λέγοντάς σας ”Όχι, άλλες αυτοκτονίες στην Κρήτη!”

Πάρτε μέτρα ανακούφισης για τους αδύναμους πολίτες. Η ακρίβεια, οι απολύσεις, ο βραχνάς των τραπεζών οδηγούν τους πολίτες της Κρήτης, αλλά και της άλλης Ελλάδος, όχι σε διαμαρτυρία, αλλά σε ηθελημένη αυτοκτονία ή σε παράπλευρο θάνατο, από καρδιά, εγκεφαλικό, πίεση κ.λπ. Η Ελλάδα ήταν, ως πρόσφατα, η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη. Τώρα τι άλλαξε; Μήπως θα πρέπει, σαν επίσημη Πολιτεία, να βγείτε και να μιλήσετε στους πολίτες αυτής της χώρας, αφήνοντας πίσω την ενημέρωση, για το πώς και πού θα βρείτε τα χρήματα για να καλύψετε το χρέος και πώς θα εκταμιεύσετε δανεισμό; Ξέρετε τον δρόμο, χρόνια τον περπατάτε και για σας μονόδρομος είναι ”ο λαός να πληρώσει” με όλα αυτά που τον έχετε φορτώσει. Μα ως πότε πια;».


Σχολιάστε εδώ