Ο μπελάς της ΑΕΚ με τη Morgan Stanley

Ο χρόνος για τη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων μειώθηκε σημαντικά και η αύξηση φαινόταν η μοναδική λύση για να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα και να κλείσει η τρύπα των περίπου 5 εκατ. ευρώ. Ο Σταύρος Αδαμίδης, βέβαια, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό του. Για να κρατήσει τον Μανόλο Χιμένεθ αποδέχθηκε όλους τους όρους του ισπανού τεχνικού και επιχειρεί να τρέξει και τις μεταγραφές, επειδή ο προπονητής της ομάδας ζήτησε την πλειονότητα των νεοαποκτηθέντων στην έναρξη της προετοιμασίας.

Το θέμα της αύξησης, πάντως, είναι λεπτό. Αν και οι Πέτρος Παππάς, Νίκος Νοτιάς έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν να βάλουν άλλα χρήματα, η ανάγκη για κάλυψη του χρέους είναι επιτακτική. Έτσι, για άλλη μία φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Το ερώτημα είναι αν θα το πράξουν προσωρινά ως ταμειακή διευκόλυνση ή θα καταφέρουν μέσω του Νάσου Θανόπουλου να ξεμπλοκάρουν το θέμα και να προχωρήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να μπουν στην ΠΑΕ και τα χρήματα των υποστηρικτών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα, βέβαια, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των διοικούντων. Παρά τις διαρροές για συγκέντρωση ποσού άνω του 1 εκατ. ευρώ, κάποιες πηγές επιμένουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Στα κοινά της εταιρείας, πάντως, έχει εμπλακεί πλέον και μία offshore από την Κύπρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτοχο της ΠΑΕ με μετοχές που ανέρχονται στα 500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε μια δέσμευση του Αδαμίδη όταν ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ και είχε προαναγγείλει τη συμμετοχή του ίδιου και των συνεργατών του στη μετοχική σύνθεση της Ένωσης.

Στο μεταγραφικό παζάρι, οι προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» επικεντρώνονται στην ισπανική αγορά. Ο Χιμένεθ, και κυρίως ο εκπρόσωπός του έχουν κάνει τη σχετική προεργασία για να φέρουν στην ΑΕΚ κάποιους δανεικούς, κυρίως από τη Σεβίλλη, αλλά και έναν-δυο παίκτες από τη Σεκούντα Ντιβιζιόν. Η ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού, πάντως, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στα θέματα των συμβολαίων με Γιάχιτς και Γκερέιρο, τους οποίους θέλουν να ξεφορτωθούν οι άνθρωποι της Ένωσης από το ρόστερ.


Σχολιάστε εδώ