Ξεσηκωμός κατά της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Κεφαλονιά

Την απόφαση του γενικού διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ Ι. Τσιφόρου, που καταργεί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς-Ιθάκης ως πύλη εισόδου για τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών για το 2011, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των κεφαλονίτικων ΕΑΣ Ανδρέας Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτηρίζει την απόφαση παράνομη, καταχρηστική και αυθαίρετη, γιατί, όπως τονίζει, η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ιδεολογική οργάνωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και δεν έχει εμπορική ιδιότητα, ενώ μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς μόνο ύστερα από εξουσιοδότηση των μελών της, αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτησή τους, δίχως να παρεμβαίνει στην υλοποίηση του έργου τους. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να στρέφεται εναντίον των μελών της, των οποίων τα συμφέροντα υποχρεούται από τον νόμο να υπερασπίζει.

Είναι φανερό, τονίζει ο κ. Καλαφάτης, ότι με τις παραπάνω αυθαιρεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και κάθε άλλου υπευθύνου, συμπλεκομένου ή εμπλεκομένου με αυτήν, επιχειρείται η παραπλάνηση των παραγωγών, η κατάργηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και η δημιουργία κλίματος δυσπιστίας γενικά προς τις Ενώσεις, το οποίο κινδυνεύει να οδηγήσει στην απώλεια των κοινοτικών επιδοτήσεων και τελικά στην εξαφάνιση της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα.

Η κατάργηση της πύλης εισόδου, συνεχίζει, με τον φασιστικό και γκεμπελίστικο τρόπο που έγινε από την ΠΑΣΕΓΕΣ, παραπέμπει ασφαλώς σε εποχές που δεν υπήρχε ούτε Δημοκρατία ούτε Σύνταγμα ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση και οι «αποφάσεις» λαμβάνονταν αυθαίρετα και αναιτιολόγητα.

Η πρακτική της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία, στηριζόμενη σε τρεις φωτοτυπίες αποδείξεων με περιεχόμενο ξένο προς την παροχή υπηρεσιών ενεργοποίησης ΟΣΔΕ 2011 ενός αποστολέα-φάντασμα, αποφάσισε να καταργήσει την πύλη εισόδου, πραγματικά θυμίζει το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και τόσων άλλων τόπων θυσίας, όταν για τον φόνο ενός γερμανού κατακτητή εξολοθρεύτηκε από τους φασίστες ένα ολόκληρο χωριό.

Και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς-Ιθάκης καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΣΕΓΕΣ θα όφειλε, προτού λάβει την παραπάνω πραξικοπηματική, παράνομη και αυθαίρετη απόφασή της εναντίον της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς και Ιθάκης, να καλέσει τον νόμιμο εκλεγμένο εκπρόσωπο της Ένωσής μας σε αυτή, να εκθέσει τις απόψεις της Ένωσης και όχι να ”αποφασίσει” μόνη της και χωρίς διαφάνεια.

Αντίθετα, προτίμησε να τηρήσει σιγήν ιχθύος στις προσπάθειές μας για επικοινωνία μαζί της και απαξίωσε να απαντήσει ακόμα και στα τηλεφωνήματά μας.

Ως διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, δηλώνουμε την απόφασή μας να στραφούμε πλέον αστικά και ποινικά προσωπικά κατά παντός υπευθύνου για κάθε θετική και αποθετική ζημία μας, ώστε να αποδοθεί αμέσως δικαιοσύνη όπως έχουμε υποχρέωση έναντι των μελών μας».


Σχολιάστε εδώ