Μπαίνει δυνατά στο β΄ εξάμηνο της θητείας του ο Μιχαλολιάκος

Υλοποιήθηκαν οι στόχοι που είχε θέσει για το πρώτο εξάμηνο, ήτοι αποπληρωμή εργαζομένων, καθαριότητα, κοινωνική πρόνοια, επανεκκίνηση της δημοτικής μηχανής. Προχωράει τώρα στην πραγματοποίηση των στόχων του δεύτερου εξαμήνου, που είναι: οικονομική σταθερότητα, διαμόρφωση του κέντρου, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια σ’ όλα τα σημεία της πόλης και επέκταση των κοινωνικών δραστηριοτήτων, κάτι που θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής σ’ όλη τη θητεία της. Συγκεκριμένα:

= Θα μπουν οι βάσεις στην ανακαίνιση του δημαρχείου με σκοπό να γίνει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, όπως αρμόζει σ’ έναν δήμο με την ιστορία του Πειραιά.

Στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου θα στεγάζονται οι βασικές υπηρεσίες του δήμου μαζί με το γραφείο του δημάρχου και του γενικού γραμματέα, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα μεταφερθούν στο κτίριο-φάντασμα του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου, στο λιμάνι. Το κτίριο αυτό θα δοθεί κατόπιν διαγωνισμού σε επενδυτή ο οποίος θα το αποπερατώσει και για να βγάλει τα έξοδά του αλλά και το όποιο κέρδος του θα κρατήσει για ένα χρονικό διάστημα τους δέκα ή δώδεκα ορόφους προκειμένου να τους εκμεταλλευθεί ο ίδιος.

Στους υπόλοιπους οχτώ ή δέκα ορόφους που θα απομείνουν θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου και έτσι ο Πειραιάς θα… γλιτώσει από τα ενοίκια που πληρώνει σήμερα στα διάφορα κτίρια που έχει μισθώσει.

= Θα ανακατασκευαστούν η πλατεία Κοραή και η πλατεία Βενιζέλου. Παράλληλα θα γίνει πεζόδρομος η Καραΐσκου από τον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι τη Βασιλέως Γεωργίου. Τους πρώτους μήνες του 2012 θα παραδοθεί και το Δημοτικό Θέατρο, ενώ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του κτιρίου-φαντάσματος του Ραλλείου, στον χώρο του οποίου θα γίνει πλατεία με ένα κτίριο όμοιο με το ιστορικό «ρολόι». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα καταστήματα που βρίσκονται ήδη κάτω από το υπάρχον κτίριο καθώς και τα δύο γκαράζ θα παραμείνουν.

= Ξεκινάει η αποκατάσταση των δρόμων που έχουν λακκούβες, ενώ θα ανακατασκευασθούν πάνω από είκοσι χιλιόμετρα πεζοδρομίων.

= Εντός των ημερών θα γίνουν οι μονοδρομήσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Για τις σηματοδοτήσεις και τις όποιες παρεμβάσεις απαιτηθούν ο δήμαρχος έχει συνεννοηθεί να καλυφθούν με πόρους οι οποίοι δεν θα επιβαρύνουν τον δήμο.


Σχολιάστε εδώ