ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ…

Μπορεί η Ακαδημία Αθηνών να έχει πέσει σε βαθύτατο ύπνο, 20 μήνες τώρα που η χώρα βυθίζεται, οι πολίτες αγκομαχούν, η ζωή τους ληστεύεται, στρατιές οι άνεργοι, χιλιάδες τα μαγαζιά που έχουν κλείσει, με μεγάλη δυσκολία οι οικογένειες τα βγάζουν πέρα, οι νέοι μας ξενιτεύονται, αφού εδώ δεν βρίσκουν δουλειά, και το μέλλον είναι αόρατο, να είναι εξαφανισμένοι οι ακαδημαϊκοί μας, όμως όταν το… καθήκον και οι… παρεμβάσεις το απαιτούν, αμέσως είναι έτοιμοι για εξυπηρέτηση.

Έτσι λοιπόν μεσοκαλόκαιρο και ενώ μετά τις 15 Ιουνίου η Ακαδημία κλείνει για διακοπές μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, σήμανε συναγερμός και από τα 42 μέλη μπόρεσαν να μαζέψουν τα 27 για να γίνει ένα …μικρορουσφετάκι που το ζήτησαν κυβερνητικοί, μεγαλοεκδότες, ακόμη και κάποιοι δικαστές. Και το ρουσφέτι δεν ήταν άλλο από το να γίνει επιτέλους το… γινάτι του κ. Χάρη Ρούσσου, να τον κάνουν ακαδημαϊκό. Ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει ο νόμος εξαιτίας των οποίων στις τέσσερις προσπάθειες που έκανε δεν μπόρεσε να εκλεγεί από την Τάξη.

Η λύση ήταν απλούστατη. Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι. Κατάργησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ την τάξη. Αγνοώντας τον νόμο που λέει ότι τους υποψήφιους που έχουν απορριφθεί από την Τάξη η Ολομέλεια της Ακαδημίας δεν μπορεί να τους εκλέξει ακαδημαϊκούς. Όμως αυτά όταν παρεμβαίνουν ισχυροί παράγοντες είναι ψιλά γράμματα. Κατάφεραν να «εκλεγεί» επιτέλους ακαδημαϊκός ο κ. Ρούσσος, στενός φίλος του κ. Αλαφούζου, υπουργών κ.λπ., με 23 ψήφους, δηλαδή λίγο πιο πάνω από το ήμισυ των μελών της Ακαδημίας.

Χρειάστηκε βέβαια για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των παρόντων να κουβαλήσουν ανάπηρους και άρρωστους ακαδημαϊκούς…

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, νομικοί αμφότεροι, γνωρίζουν ότι ο νόμος παραβιάστηκε. Γιατί το επέτρεψαν;

Το «ΠΑΡΟΝ» το επισημαίνει και πιστεύουμε ότι κάποια Αρχή, η υπουργός Παιδείας, αλλά και ο Εισαγγελέας, θα παρέμβουν. Ζητάμε το αυτονόητο, αν η διαδικασία ήταν νόμιμη και η εκλογή έγινε σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

Κατηγορούμε τους πολιτικούς και σωστά κάνουμε, αλλά οι κύριοι ακαδημαϊκοί, ενώ θα έπρεπε να είναι το κόσμημα και να αγωνίζονται για τη νομιμότητα, λειτουργούν χειρότερα από τους πολιτικούς.

Αυτή τελικά είναι η Ακαδημία μας. Γεροντάκια, που δεν νοιάζονται καθόλου για τούτη τη χώρα. Άξιος ο μισθός τους. Και δίκαιη απόλυτα η απομόνωσή τους από τον λαό. Έκαστος κατά τα έργα του, που λέμε.


Σχολιάστε εδώ