«Κυνήγι» στα μαγαζιά από την αντιδήμαρχο

Ρόλο δημοτικού αστυνομικού ανέλαβε η αντιδήμαρχος και επικεφαλής της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νέλλη Παπαχελά το προηγούμενο Σάββατο. Περιοδεύοντας στο Γκάζι, απειλούσε τους καταστηματάρχες, με εξαιρέσεις βέβαια, για πλήθος πολεοδομικών και ηχητικών παραβάσεων. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθούν οι επαγγελματίες της περιοχής, που βλέπουν να διώκονται από τη νέα δημοτική αρχή και θα ζητήσουν βοήθεια από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Όπως τονίζουν, ο δήμος ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας των μαγαζιών τους για ψύλλου πήδημα. Αν, όπως λένε, σου αφαιρεθεί για οποιονδήποτε λόγο η άδεια, δεν μπορείς να βγάλεις καινούργια. Το ίδιο ισχύει αν σου κάνει κάποιος καταγγελία, ασχέτως αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ανυπόστατη. Κανείς, με εξαίρεση τους «κολλητούς», δεν μπορεί να κάνει επέκταση άδειας. Πρέπει να εκδώσει νέα.

Εκείνο όμως που έβγαλε εκτός εαυτού τον πρόεδρο των καταστηματαρχών της περιοχής ήταν το γεγονός ότι, ενώ η κ. Παπαχελά απειλούσε θεούς και δαίμονες το Σάββατο, το κλαμπ «Socialista» ούτε που το άγγιξε.

Αυτό έκανε τον πρόεδρο να επισκεφθεί, μαζί με τον Χρήστο Σταμόπουλο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλη Κικίλια, και να του θέσει το θέμα.

Όπως λένε κύκλοι του δήμου, από τις 1.600 αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής (νυν Ποιότητας Ζωής) το 2010, μόνο οι 100 αφορούσαν ανακλήσεις αδειών καταστημάτων. Φέτος, από τις 178 αποφάσεις, οι 148 αφορούν αυτό ακριβώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν εργάζονται γιατί δεν πληρώνονται τα προβλεπόμενα από τον νόμο.


Σχολιάστε εδώ