Κεραυνοί από τα ΜΜΕ για το Μεσοπρόθεσμο

Αστροπελέκια και κεραυνοί ήταν όλα τα σχόλια. Κανένα από τα μέτρα που περιέχει δεν έμεινε στο απυρόβλητο.

Μια τεράστια απάτη είναι, έγραφε ο Τάσος Καραμήτσος στο «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας ότι «το ΔΝΤ δεν έχει τολμήσει να επιβάλει τέτοιο σχέδιο ποτέ στην ιστορία του, ούτε σε αφρικανική χώρα»!

Φρενοκομείο χρειάζεται ο συντάκτης του «Μεσοπρόθεσμου» έγραφε ο Θέμος Αναστασιάδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «οιοσδήποτε καθιερώνει συγχρόνως απʼ τη μια την άρση του “πόθεν έσχες” για τα ακίνητα (ώστε να τονωθεί η ζήτηση) κι απʼ την άλλη –συγχρόνως, επαναλαμβάνουμε!– ανεβάζει τα τεκμήρια για τις κατοικίες, τελεί επιεικώς σε κατάσταση πνευματικής αστάθειας. Τέτοιους, προς Θεού, δεν τους στέλνεις σπίτι τους, κινδυνεύουν απʼ τον εαυτό τους! Τους στέλνεις κατευθείαν στο ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ. Δεν είναι υπερβολή, ούτε σχήμα λόγου. Όποιοι παίρνουν τέτοια αντιφατικά μέτρα προφανώς δεν είναι στα συγκαλά τους».

Απορίες που σφάζουν έθετε ο Γιάννης Πρετεντέρης στο «Βήμα της Κυριακής»: «Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, το έλλειμμα του τρέχοντος έτους έπρεπε να μειωθεί κατά (περίπου) 6,8 δισ. ευρώ. Στις αρχές Ιουνίου η ίδια κυβέρνηση που έκανε τον προϋπολογισμό έρχεται και για να βγει ο προϋπολογισμός ζητεί πρόσθετα μέτρα ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Πώς είναι δυνατόν να πήγαν όλα μια χαρά μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, αλλά τον Ιούνιο να βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν τον Ιανουάριο;».

Ευθύνες ζητάει ο πρώην υπουργός και αρθρογράφος στο «Βήμα» Γιώργος Ρωμαίος:

«Αντί να δει η κοινωνία το φως, βρίσκεται σε πιο πυκνό σκοτάδι, μετά την αναγγελία ότι έρχεται και δεύτερο Μνημόνιο, με νέους φόρους, νέες περικοπές αμοιβών και συντάξεων. Το βέβαιο είναι ότι οι νέοι φόροι είναι συνέπεια της αποτυχίας εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου. Που σημαίνει ότι κάποιοι ευθύνονται. Δεν πρέπει να πάνε σπίτι τους;

Ο κ. Παπανδρέου οφείλει πριν από το νέο Μνημόνιο έλθει στη Βουλή να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. Να εξηγήσει γιατί φθάσαμε στο δεύτερο Μνημόνιο. Απέτυχε το πρώτο και γιατί; Φταίνε κάποιοι; Με το δεύτερο τελειώνει η περιπέτεια; Με την ίδια κυβέρνηση, που απέτυχε στο πρώτο, θα διεκπεραιωθεί επιτυχώς το δεύτερο;».


Σχολιάστε εδώ