ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΣΤΙΣ αρχές του 2011, στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά προέβλεπαν ότι το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο η ΝΔ θα έχει προηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Αρκετοί τότε απόρησαν, από το κυβερνών κόμμα αντέδρασαν με ειρωνικά σχόλια, ενώ ακόμη και βουλευτές της παράταξης εξέφραζαν επιφυλάξεις. Πέντε μήνες μετά, οι προβλέψεις τους επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Σήμερα, οι ίδιοι (συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ) διατυπώνουν την πρόβλεψη ότι το φθινόπωρο το προβάδισμα της παράταξης θα είναι καθαρό, θα έχει παγιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

ΜΙΑ… ψυχρολουσία περίμενε την Άννα Διαμαντοπούλου, όταν την περασμένη Τετάρτη προσήλθε στην ετήσια εκδήλωση της (ιδιωτικής) Ελληνο-Γερμανικής Σχολής στην Παλλήνη. Τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει, οι περισσότεροι από τους γονείς ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες διακόπτοντας την ομιλία της. Ματαίως οι υπεύθυνοι (καθηγητές και άλλοι) της Σχολής επιχείρησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι διαμαρτυρίες συνεχίσθηκαν για αρκετά λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση είχε προσκληθεί –παρά τις δεδηλωμένες αντιρρήσεις μεγάλης μερίδας γονέων– κι ο Θ. Πάγκαλος. Εκείνος ωστόσο δεν πήγε κι έτσι αποφεύχθηκαν τα… χειρότερα.

Παράπονα πολλά φθάνουν στα αυτιά μας, ότι κάποιοι από τους τομεάρχες, αλλά και τους αναπληρωτές τους, που όρισε ο Σαμαράς, έχουν κλείσει τις πόρτες. Και φθάνουν στο σημείο να μην υλοποιούν εντολές που έρχονται άνωθεν, να αξιοποιήσουν στελέχη με εμπειρίες στον τομέα τους. Προφανώς για να μη φανεί ότι κάποιοι είναι καλύτεροι απʼ αυτούς…

ΛΟΓΩ των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων των προηγούμενων ημερών ο ελληνικός λαός έχασε μια… ιστορική ευκαιρία: Να απολαύσει τον Γ. Παπανδρέου σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού! Ως γνωστόν, την περασμένη Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να βγει στο κρατικό ραδιόφωνο (ΝΕΤ) και για δύο με τρεις ώρες να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών «εφʼ όλης της ύλης». Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τον ανάγκασαν να το ματαιώσει, προς… μεγάλη απογοήτευσή του φαντάζομαι. Καθότι είναι γνωστόν ότι του αρέσουν τέτοια… «χάπενινγκ».

ΜΠΟΡΕΙ ο κ. Δρούτσας να μας… χαιρέτησε και να φτιάχνει τις βαλίτσες του προκειμένου να εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες, ωστόσο μας αφήνει παρακαταθήκη το «έργο» του. Πληροφορίες από έγκυρες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δική του ιδέα ήταν τόσο η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όσο και η εξαγγελία του περί δημοψηφισμάτων. Και οι δυο προτάσεις του, ως γνωστόν, στέφθηκαν από… τεράστια επιτυχία.


Σχολιάστε εδώ