Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι παραιτήσεις Φλωρίδη και Νασιώκα

Αφού και οι τρεις είχαν από καιρό εκφράσει τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Μάλιστα ο κ. Λιάνης είχε προαναγγείλει την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ενώ στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Φλωρίδης διέψευδε κατηγορηματικά τις φήμες ότι πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση.
Στην επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα ο κ. Φλωρίδης ασκούσε σκληρή κριτική στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά τα βέλη του ήταν ιδιαίτερα αιχμηρά για την κυβέρνηση. Ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά το φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση». Σε άλλο σημείο της επιστολής του σημείωνε: «Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή».
Στη δική του επιστολή ο Γ. Λιάνης υπογράμμιζε μεταξύ άλλων ότι κατά τους προηγούμενους 20 μήνες «ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό, έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο», εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα τόνιζε ότι τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο σημαίνουν επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες, και «θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις, κι αυτά δεν τα διαθέτω». Ακόμη ο κ. Λιάνης επισήμανε ότι «στον έναν χρόνο που πέρασε επλήγησαν οι μικροί, οι παραγωγικοί, και έμειναν άθικτοι οι μεγάλοι και οι αντιπαραγωγικοί» και ότι «αυτά τα μέτρα δεν μας τα ζητάει η “τρόικα”, τα επιβάλλουμε από μόνοι μας».


Σχολιάστε εδώ