Ανησυχεί τη ΝΔ το άσχημο κλίμα σε βάρος της που έχει φτιαχτεί στην Ευρώπη

Κι αυτή η εικόνα υπάρχει όχι μόνον σε επίπεδο Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και επίσημων κυβερνήσεων, ακόμη-ακόμη και στα αντίστοιχα κεντροδεξιά η χριστιανοδημοκρατικά κόμματα άλλων χωρών. Η εκστρατεία θα αρχίσει από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στα μέσα της εβδομάδας, όπου ο Αντ. Σαμαράς στις επαφές που θα έχει θα καταστήσει σαφείς τις θέσεις του κόμματος προκειμένου να διορθώσει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί. Ανάλογη προσπάθεια θα καταβάλουν και άλλα στελέχη, μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος Στ. Δήμας, ο οποίος, λόγω της πετυχημένης θητείας του ως επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις κι εξακολουθεί να διατηρεί επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους. Στην προσπάθεια θα «στρατευθούν» και οι ευρωβουλευτές, για τους οποίους στη Λ. Συγγρού διατυπώνονται γκρίνιες, διότι δεν επέδειξαν ως τώρα πιο ενεργή στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην «εκστρατεία», εκτός απροόπτου θα αναλάβουν ρόλο τόσο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης, όσο κι ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης. Η επιχείρηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος διαπίστωσαν ότι το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ότι η στρεβλή εικόνα που έχει διαμορφωθεί «υπονομεύει» σοβαρά τις προσπάθειες του κ. Σαμαρά να αναδείξει το ευρωπαϊκό προφίλ της ΝΔ και να αναπτύξει τις απαραίτητες συμμαχίες με άλλους ηγέτες. Πόσω μάλλον που, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη χώρα μας, πολύ σύντομα, πιο σύντομα από ό,τι ανέμεναν, ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να συνομιλήσει με τους ευρωπαίους με άλλη ιδιότητα και από διαφορετική θέση.

Η εντύπωση που έχει επικρατήσει είναι ότι η ΝΔ όχι μόνον δεν στηρίζει την προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ότι «ποντάρει» κιόλας στην αποτυχία της κυβέρνησης και τη χρεοκοπία προκειμένου να ωφεληθεί πολιτικά και να διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Σε ακραίες περιπτώσεις, όπως του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, υπάρχει η εικόνα ότι είναι η Ν. Δ. που «βγάζει τον κόσμο στους δρόμους» για να διαμαρτυρηθούν κατά του Μνημονίου και των αποφάσεων που συμφωνήθηκαν με την «τρόικα»! Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, τα στελέχη την αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στα τέλη του 2010, απλώς τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί, λόγω της άρνησης της ΝΔ να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το νέο Μνημόνιο. Στη Λ. Συγγρού θεωρούν ότι η στρεβλή εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «γκρίζα προπαγάνδα» και την παραπληροφόρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, των υπουργών αλλά και των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σαμαράς εξεπλάγη ακούγοντας τον γάλλο πρωθυπουργό Φρ. Φιγιόν, κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι, να του λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου τους έχει δώσει εντελώς διαφορετική εικόνα για τη στάση της ΝΔ τους τελευταίους μήνες. Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει την ηγεσία της παράταξης, εξ ου και ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εξέφρασε ανοιχτά και δημόσια την «αηδία» του! «Κάποιοι, επειδή δεν παράγουν πολιτική για τον εαυτό τους, παράγουν συνεχώς στρεβλωτική προπαγάνδα σε βάρος των αντιπάλων τους» υπογράμμισε. Έκανε λόγο για «ύπουλη προπαγάνδα», καθώς, όπως σημείωσε, «προσπαθεί να μας εμφανίσει ίδιους με την κυβέρνηση, με ίδιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Λ. Συγγρού συγκεντρώνουν στοιχεία από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, αλλά μέσα από την Κομισιόν με την προοπτική πολύ σύντομα να προβούν σε καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων υπουργών ή στελεχών του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ