Έτοιμοι να ζητήσουν συνέδριο…

Και ότι πλέον άλλη λύση δεν υπάρχει από την προσφυγή σε εκλογές, αφού προηγουμένως ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, έχοντας ένα επιχείρημα προς τον λαό, ότι η κυβέρνηση διασφάλισε τη συνέχιση της δανειοδότησης από την ΕΕ.

Πέντε υπουργοί υπέρ εκλογών

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε υπουργοί είχαν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες εκλογές. Οι 4 από αυτούς ήταν κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Σκανδαλίδης, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου και Παπουτσής.

Και συνέδριο για εκλογή αρχηγού

Εξάλλου στις προθέσεις ομάδων του ΠΑΣΟΚ, ίσως και της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ήταν να ζητηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη, που έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, να μετατραπεί σε συνέδριο, οπότε αναπόφευκτα θα ετίθετο θέμα εκλογής αρχηγού. Και ο Παπανδρέου θα έμπαινε σε δοκιμασία. Τα γεγονότα της Πέμπτης και ο ανασχηματισμός άλλαξαν τον ρουν των εξελίξεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Που απλώς παγώνουν… προσωρινά. Το ξεπάγωμα θα είναι αναπόφευκτο αν και η νέα κυβέρνηση παραμείνει στην ίδια ως τώρα πολιτική, που έβγαλε τον κόσμο στις πλατείες… Ήδη ο Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε την Παρασκευή πως αν δεν αλλάξει το Μεσοπρόθεσμο δεν το ψηφίζει…


Σχολιάστε εδώ