«Άδειασε» το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Πλημμελειοδικείο Πειραιά!
Οι βλάβες της υγείας του Σ. Ξηρού είναι βαρύτατες, όπως ολική σχεδόν τύφλωση, ολική σχεδόν κώφωση με διάτρηση των τυμπάνων και των δύο αυτιών του, βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με τα θραύσματα να έχουν εισχωρήσει στον εγκέφαλο, βαρύτατη βλάβη στο συκώτι, αστάθεια βάδισης, ανισόρροπη βάδιση, οφειλόμενη στη νευρολογική του κατάσταση, λόγω, όπως ακριβώς αναφέρεται σε ιατρικές εκθέσεις-γνωματεύσεις γιατρών, «κάκωσης της εγκεφαλονωτιαίας οδού που προκαλεί κινητικές διαταραχές».
Ο δικηγόρος του Σάββα Ξηρού, Σταύρος Γιαννόπουλος, με αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα και να εφαρμοστούν οι διεθνείς συμβάσεις για να προστατευθεί η υγεία και η ζωή του Σάββα Ξηρού, η οποία πλέον, μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Πειραιά, κινδυνεύει άμεσα!
Στην αναφορά του ο κ. Γιαννόπουλος ζητά από τον Επιθεωρητή των Δικαστηρίων να ερευνήσει πώς έγινε η αναπλήρωση της σύνθεσης του δικαστηρίου από παρέδρους και ιδιαίτερα γιατί στη δίκη της 2-5-2011 ως Εισαγγελέας της έδρας ορίστηκε εισαγγελικός πάρεδρος, αφού στα δικαστήρια Πειραιά υπηρετούν αρκετοί Εισαγγελείς και Αντεισαγγελείς, ενώ εισαγγελικοί πάρεδροι είναι όσοι δικαστές υπηρετούν λιγότερο από δύο χρόνια, βρίσκονται σε δοκιμαστική υπηρεσία και μόνο μετά την πάροδο των δύο χρόνων αποκτούν το προνόμιο της ισοβιότητας, ένα σοβαρό εχέγγυο για την ανεξαρτησία της γνώμης τους, που τους προστατεύει από οιεσδήποτε πιέσεις και παρενοχλήσεις. Και δεν επιτρέπεται στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία, με τη βαρύτητα των κρινόμενων υποθέσεων, να τοποθετείται εισαγγελικός πάρεδρος που, εκτός των άλλων, στερείται και της εντελώς απαραίτητης εμπειρίας.